wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
white-pride-world-wide-triko-noi
invisible-empire-ku-klux-klan-polo
leibstandarte-polo
polizei-division-polo
odin-polo
das-reich-polo

Csak néhány hónap telt el azóta, hogy az ĽSNS vezetője a fasiszta szlovák állam megalakulásának évfordulójára rendezett ünnepségen 1488 euróval támogatott egy szegény családot, és most Marián Kotleba újra ilyen összegű támogatást ajánlott fel - ezúttal egy hokiklubnak.

A korábbi márciusi eset miatt a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) eljárást indított Marián Kotleba ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy "neonáci eszmék terjesztésére" használta a jótékonysági eseményt. Vádemelés még nem történt az ügyben, azonban Kotleba a napokban újra egy 1488 eurós adományt utalt át - ezúttal a nagykürtösi hokiklub számára.

Maradj velünk kapcsolatban!

1500 eurót akartak

Igor Talpaš a nagykürtösi klub vezetője eredetileg 1500 eurós támogatást kért a Besztercebányai Megyei Önkormányzattól, de végül egy 1488 eurós dotációról szóló szerződést kapott aláírásra.

A klub a másodikos, harmadikos és negyedikes kisdiákok felszerelésére költötte a pénzt, amiből sisakokat, dresszeket és kapukat vásároltak.

"Azelőtt már hallottam valamit erről a szimbolikáról, de nem vagyok elkötelezett. Segített nekünk a pénz. Kotlebáról pedig van véleményem, de megtartom magamnak" - nyilatkozta a nagykürtösi hokiklub vezetője.

Akár parlamenti mandátumát is elveszítheti

Az állam által betiltott eszmék nyílt propagációja miatt Marián Kotlebát akár három évre is elítélheti a bíróság, ám az elkövetők általában enyhébb büntetést kapnak.

Ugyanakkor ha Kotlebát elítélik, simán kipottyanhat a parlamentből, mivel a törvény szerint ha egy parlamenti képviselőt szándékos bűncselekmény miatt marasztalnak el, automatikusan elveszíti parlamenti mandátumát.

division-nord-polo
totenkopf-triko-ferfi
thor-mit-uns-polo
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
totenkopf-polo
valknut-runa-kor-polo
gotz-von-berlichingen-polo
adolf-smiley-face-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: