prinz-eugen-polo
valknut-runa-kor-polo
waffen-ss-langemarck-polo
maria-theresia-polo
wpww-kapucnis-pulover
invisible-empire-ku-klux-klan-polo
hugin-es-munin-polo
thor-mit-uns-polo

Háborús uszítás gyanújával indulhat nyomozás a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) által propagált oktatófilm ügyében.

(Pesti Srácok)

Maradj velünk kapcsolatban!

A kiszivárgott, magyar narrációval és felirattal ellátott felvételen tanácsokat adnak például a bombakészítéshez és a rendszerellenes harchoz is.

Háborús uszítás bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést a Fővárosi Főügyészségen a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) által terjesztet oktatófilm ügyében Tényi István, aki a Pesti Srácok portálnak elmondta, azért fordult az ügyészséghez, mert a Zoom.hu internetes portálon megjelent, hogy a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István szervezete magyar narrációval és feliratozással készített és terjesztett mintegy 2000-2500 példányszámban egy, az Iszlám Állam módszereit bemutató oktatófilmet „Hogyan harcol az iraki ellenállás?” címmel. A portál által megszerzett videón többször feltűnik az Iszlám Állam és más terrorszervezet, valamint a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) logója. A videó állítólag még azelőtt készült, hogy a magyar hadsereg szerepet vállalt volna az ISIS elleni küzdelemben.

A Zoom.hu szerint a videó lényegében egy szabadságharcos tanfolyam videováltozata, megspékelve az arab térség elmúlt évtizedeinek történelmi, vallástörténeti és politikai áttekintésével. Az oktatófilmet a nemzeti radikális mozgalmak tagjai között terjesztették, amely többek között kitért a bombakészítés fortélyaira, de a páncélozott járművek elleni bombatámadások megtervezésére is. A professzionális technikával készült film tele van látványos robbantással, azzal a különbséggel, hogy itt hús-vér emberek maradványai repülnek szanaszét. 

Tényi szerint a felvételen elhangzottak alkalmasak a háborús uszítás bűntett gyanújának megállapítására, aki indítványozta, hogy az ügyészség utasítsa a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) a feljelentés-kiegészítés elrendelésére. Utóbbi abból áll, hogy a hatóság további adatok beszerzését kezdeményezi, majd azok mérlegelése után döntenek a nyomozás megindításáról, vagy a feljelentés elutasításáról. A botránnyal kapcsolatban kerestük a bőnyi rendőrhalállal végződő eset ügyében eljáró Központi Nyomozó Főügyészséget (KNYF) is. Ők csupán annyit közöltek, hogy a Győrkössel szemben korábban közölt gyanúsítás nem változott, mást pedig az üggyel összefüggésben nem kívántak elárulni.

Az üggyel feltehetően a Nemzetbiztonsági Bizottság következő ülésén is foglalkoznak majd. Molnár Zsolt, a bizottság elnöke közleményében úgy fogalmazott, amennyiben helytállóak a Zoom.hu információi, úgy részletes tájékoztatást várnak arról, ki állította össze az oktatófilmet, és miként jutottak hozzá a benne szereplő Iszlám Állam által készített videókhoz.

A politikus szerint "a nemzetbiztonsági szolgálatoknak tisztázniuk kell, hogy van-e bármilyen kapcsolat, illetve együttműködés a magyar szélsőségesek és az Iszlám Állam terrorszervezet között".

white-pride-world-wide-triko-noi
leibstandarte-polo
schwarze-sonne-triko-noi
thor-mit-uns-polo-2
gotz-von-berlichingen-polo
tizennegy-szo-pulover
die-in-battle-and-go-to-valhalla-polo
prinz-eugen-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: