wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
waffen-ss-langemarck-polo
white-pride-world-wide-triko-ferfi
polizei-division-polo
viking-fekete-nap-polo
gotz-von-berlichingen-polo
odin-polo
white-power-triko-ferfi

A Müncheni Tartományi Bíróságon folyó per 387. meghallgatásán elsőként a 2001-es merényletben érintett szupermarket iráni tulajdonosának ügyvédjét, Edith Lunnebachot hallgatták meg.

Lunnebach rámutatott: nem hiszi, hogy, miként azt a szövetségi ügyészség feltételezi, mindössze 3 ember hajtotta végre a merényletet, hanem az ügyészség csupán a könnyebb megoldást keresi, és a felelősséget mindössze 3 emberre akarja hárítani.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Hozzátette: az NSU és a szélsőjobboldal "nagyon súlyos veszélyt jelent", és a szupermarket elleni támadás nem egy mindössze 3 ember kivitelezte merénylet volt.

Lunnebach szerint a merénylet elkövetésében részt kellett vennie egy Kölnt sokkal jobban ismerő, egyelőre ismeretlen személynek is.

Az ügyvéd szerint az ügyészség nem vizsgálta ki kellőképpen a cselekményt, és azzal vádolta az ügyészséget, hogy be akarta feketíteni az NSU célpontjait, és tiszteletlenül viselkedett a védőügyvédekkel szemben. Ezen túl megakadályozta az események pontos felderítésére irányuló erőfeszítéseket is.

Lunnebach azért is kritizálta a hatóságokat, mert nem ismerték fel, hogy szélsőjobboldali támadásról van szó, és fontos bizonyítékokat semmisítettek meg, ami szerinte szándékosan történt.

Egyben az ügy fő vádlottját, Beate Zschaepét hazugsággal és mások megalázásával vádolta és azt mondta: "reméli, egyszer meg fogja érteni bűnei súlyosságát".

Az NSU által likvidált İsmail Yaşar és Abdurrahim Özüdoğru családjait képviselő Mehmet Daimagüler ügyvéd is kijelentette: nem hiszi, hogy az NSU sejtje 3 főből állt, közben pedig az ügyészség igyekszik úgy feltüntetni, hogy minden kivizsgált és tud.

Az ügyvéd azt is kiemelte, hogy a szövetségi ügyészség, a rendőrség és az Alkotmányvédelmi Hivatal súlyos hibákat követett el:

„Az NSU ügyében van egy hatodik vádlott is: az állam!” - mondta.

Daimagüler hozzátette: az NSU ügyében a rendőrség is teljes passzivitást mutatott, ami mögött valamilyen rendszernek kell állnia:

„Ennek a rendszernek a neve pedig az intézményesített rasszizmus” - mondta, tehát szerinte az NSZK a háromszor megválasztott Angela Merkellel az élen rasszista lenne.

Utalt arra is, hogy bár ügyfelei az áldozatok, de ezt a helyzet nem tükrözi, pedig ügyfelei azok, akik megmenekültek az NSU-tól és életben maradtak. Azonban azóta is folyamatosan kínozza őket a kérdés, hogy miért történt mindez.

A per folytatódik.

mjollnir-polo
joachim-peiper-polo
wewelsburg-schwarze-sonne-polo-2
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt
mjollnir-polo
leibstandarte-polo
schwarze-sonne-triko-ferfi
white-pride-world-wide-triko-ferfi

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: