michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt-2
odin-fenrir-polo
viking-fekete-nap-polo
waffen-ss-wallonien-polo
valknut-runa-kor-polo
tizennegy-szo-pulover
viking-fekete-nap-kapucnis-pulover
30-januar-onkentes-granatos-waffen-ss-hadosztaly-polo

96 éves korában, a nyugat-ausztráliai Perth-ben hunyt el Charles Zentai (azaz Zentai Károly)  – tudatta a The West Australian napilap.

(MNO nyomán)

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Az 1921-ben Budafokon született férfi a kétezres évek közepén lett ismert, amikor a hatóságok háborús bűnökkel gyanúsították meg. A vádak szerint Zentai 1944. november 8-án a magyar királyi hadsereg tiszthelyetteseként egy budapesti laktanyában többedmagával megkínozta, majd a Dunába dobta és ezzel meggyilkolta a 18 éves Balázs Pétert, mert a zsidó férfi, megszegve a törvényt, nem viselte a megkülönböztető sárga csillagot.

Magyarországi cionista körök nyomást gyakorolva a hatóságokra 2005-ben kérték az 1950 óta Ausztráliában élő idős férfi kiadatását, amelyre az ausztrál kormány rábólintott, el is fogták Zentait. Ám az ausztrál szövetségi bíróság érvénytelenítette a döntést, végül a legfelső bíróság 2012-ben úgy döntött, hogy nem adható ki Magyarországnak.

Döntését azzal indokolta, hogy a magyar jogrendben még nem szerepelt a háborús bűn az említett állítólagos gyilkosság idején, ezért nem lenne jogszerű az eljárás, amelyet Zentai ellen lefolytatnának Magyarországon. A férfi elhagyhatta a börtönt. Akkor a Navracsics Tibor nevű közigazgatási és igazságügyi miniszter sajnálatosnak nevezte a döntést.

A múlt héten elhunyt férfi fia, Ernie Steiner a The West Australiannek úgy fogalmazott, Zentai hihetetlenül kedves és szerethető ember volt. Szerinte tévesen gyanúsították meg apját, és nem hagyták, hogy bebizonyítsa ártatlanságát. Elmondta, apja korábban azbeszttel dolgozott, amitől egy ritka rákfajtában, a mezoteliómában szenvedett.

"Ausztráliában nincs meg a politikai hajlandóság a háborús bűnökkel gyanúsított nácik levadászására" – fogalmazott Peter Wertheim, az Ausztrál Zsidóság Végrehajtó Tanácsa nevű szervezet igazgatója. Azt is mondta, hogy a meggyilkolt Balázs Péter rokonai "nem akartak bosszút állni Zentain, csak az igazságot szerették volna megtudni az ügyben".

schwarze-sonne-triko-ferfi
white-pride-world-wide-triko-noi
nibelungen-polo
odin-fenrir-polo
kartsjager-t-shirt
waffen-ss-wallonien-polo
white-power-polo
waffen-ss-langemarck-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: