polizei-division-polo
batschka-polo
division-nord-polo
birodalmi-hadi-lobogon-david-lane-14-szo-polo
division-italia-polo
thor-mit-uns-polo
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
michael-wittmann-tiger-ace-t-shirt

A National Action nevű betiltott brit nemzetiszocialista csoport hat tagját azzal a gyanúval, hogy "terrorcselekményre" készültek. 

A közép-angliai West Midlands megye rendőrségének bejelentése szerint az összehangolt, nagy területre kiterjedő, előre tervezett akcióban öt férfit és egy nőt fogtak el.

Maradj velünk kapcsolatban!

Az egyidejű rajtaütéseket Cambridge-ben, Banburyben, Wolverhamptonban, Leicesterben és Stockportban hajtották végre. Az őrizetbe vettek életkora 21 évtől 37 évig terjed.

A hatóságok gyanúja szerint mindegyikük a nemzetiszocialista eszméket hirdető, 2016 decemberében betiltott hazafias National Action tagja, és a 2000-ben elfogadott terrorellenes törvény alapján vették őket őrizetbe. A művelet részeként több helyszínen házkutatások is kezdődtek.

A rendőrségi közlemény nem tér ki arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottak pontosan milyen terrorcselekményre készültek, de a törvény szerint pusztán a betiltott csoportban viselt tagságuk miatt akár tízévi szabadságvesztéssel is sújthatók.

A National Action magát nemzetiszocialista ifjúsági szervezetként írja le.

A II. világháború óta ez az első olyan nacionalista szervezet, amelyet a brit hatóságok betiltottak.

Amber Rudd belügyminiszter a betiltásról hozott tavalyelőtti határozatában "rasszista, antiszemita, homofób" csoportosulásnak nevezte a 2013-ban alakult szerveződést.

Akkori parlamenti felszólalásában kijelentette: a csoport célja a gyűlöletkeltés és az erőszak dicsőítése, és az "ilyesminek nincs helye Nagy-Britanniában".

A National Action betiltása óta nem a szerdai rajtaütés az első őrizetbe vételi hullám. Tavaly szeptemberben négy embert tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy a csoport tagjaiként "terrorcselekményeket" készítettek elő.

Az akkor elfogott gyanúsítottak mindegyike a brit hadsereg katonája volt. Őrizetbe vételüket annak idején a brit védelmi minisztérium jelentette be.

odin-s-ravens-polo
das-reich-panzerdivision-poszter
florian-geyer-waffen-ss-lovashadosztaly-polo
rudolfhess-a-beke-martirja
division-italia-polo
viking-fekete-nap-triko-noi
division-nord-polo
schwarze-sonne-kapucnis-pulover

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: