das-reich-polo
invisible-empire-ku-klux-klan-polo
thor-mit-uns-polo-2
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
prinz-eugen-polo
kartsjager-t-shirt
waffen-ss-nederland-polo
white-pride-world-wide-triko-ferfi

A német Ferdinand Zeppelin a magyarországi zsidó Schwarz Dávid terveinek felhasználásával építette meg az első merev testű, kormányozható és motorral hajtott, a levegőnél könnyebb hidrogéngázzal töltött járművet.

A transzatlanti vonalon 1936-ban állt szolgálatba az LZ 129 Hindenburg és LZ 130 Graf Zeppelin II, az ember által valaha épített legnagyobb repülő szerkezet. Ezek magassága 45 méter, hossza 245 méter volt – több mint három Boeing 747 gépé és csak 24 méterrel kevesebb, mint a Titanicé. A tiszta dúralumínium váz 16 celláját héliummal akarták feltölteni, de mivel az Egyesült Államok ekkor már nem adott el ebből a gázból a fegyverkező harmadik birodalomnak, maradt a robbanásveszélyes hidrogén.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

A Hindenburg utoljára 1937. május 6-án hajnalban érkezett meg Amerikába 36 utassal és 61 főnyi személyzettel. A rossz időjárás miatt a landolásra várni kellett, a kapitány addig New York és Boston fölé vitte utasait városnézésre.

A léghajó pillanatok alatt lángba borult, eltörött és lezuhant, de a közhiedelemmel ellentétben nem robbant fel. A balesetnek 36 halálos áldozata volt, szinte megmagyarázhatatlan módon a zeppelinen tartózkodók többsége életben maradt.

A balesetről számos film- és hangfelvétel, tanúvallomás maradt fenn, okát mégsem ismerjük. Feltevésekben nincs hiány, a leghajmeresztőbbek szerint Hitler által elrendelt vagy éppen a Hitler-ellenes emigráció által elkövetett merénylet történt. Akadnak, akik szerint villámcsapás, vagy a motor keltette szikra borította lángba a robbanásveszélyes hidrogént.

leibstandarte-triko-ferfi
waffen-ss-hunyadi-granatos-hadosztaly-polo
totenkopf-triko-ferfi
ver-es-becsulet-kapucnis-pulover
schwarze-sonne-kapucnis-pulover
in-odin-we-trust-polo
white-power-triko-noi
thor-mit-uns-polo-2

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: