waffen-ss-nederland-polo
meine-ehre-hei-t-treue-himzett-galleros-polo
hugin-es-munin-polo
thor-mit-uns-kapucnis-pulover
schwarze-sonne-triko-noi
b-h-triko-ferfi
tizennegy-szo-pulover
schwarze-sonne-triko-ferfi

A nemzetiszocialisták dúsított uránjából készült az első amerikai atombomba, a németek sokkal közelebb jutottak az atombombához, mint ahogy azt korábban feltételezték.

Ezt állítja egy új könyv Amerikában: Critical Mass – Kritikus tömeg – ez a könyv címe. A szerző Carter Hydrick tudományos kutató.

Maradj velünk kapcsolatban!
 Iratkozz fel hírlevelünkre:

Fél tonna dúsított uránról van szó. Hol találták ezt az amerikaiak? Egy német tengeralattjáróban, mely Japán felé tartott néhány magas rangú tiszttel együtt. Ulrich Kessler tábornok, a németek atomprogramjának egyik kulcsfigurája vitte a szállítmányt Japánba, mely 1945 májusában még kitartott az USA elleni háborúban. Németország kapitulált, Karl Dönitz tengernagy elrendelte, a flotta is adja meg magát. Így került amerikai kézre az U-234-es tengeralattjáró. Csakhogy erről eddig senki sem tudott, pedig 72 év telt el – írja a brit Daily Mail a könyv ismertetőjében.

Az amerikai atombomba-program vezetői azonnal teljes hírzárlatot rendeltek el, majd a helyszínre küldték a program egyik magas rangú biztonsági tisztjét: vigye a szállítmányt Amerikába, ahol a tudósok gőzerővel dolgoztak az atombombán, de kevés volt a szükséges dúsított urán. Most – hála a németek kapitulációjának – a probléma megoldódott. Így készült el az atombomba, mely földig rombolta augusztusban Hirosima városát Japánban.

A könyv szerint a nemzetiszocialisták már Lengyelország lerohanása után megkezdték az atomprogramot, mely jól haladt előre. Werner Heisenberg, a tudóscsoport vezetője már 1939 végére kidolgozta az elvi megoldást a maghasadásra. Miért nem lett mégsem meg a bomba a legyőzetésig? Erre a kérdésre nincs válasz. A szerző szerint mindmáig szigorúan titkosak ezek a dokumentumok. Mint ahogy persze az is, hogy von Ardenne professzor, Hitler kedvenc atomfizikusa miért kapott Sztálin-díjat a Szovjetunióban nem sokkal azután, hogy Moszkvában bejelentették: megvan a szovjet atombomba...

joachim-peiper-polo
landstorm-nederland
charlemagne-polo
viking-fekete-nap-triko-ferfi
hugin-es-munin-polo
white-power-triko-ferfi
adolf-smiley-face-polo
otto-von-skorzeny-polo

Maradj velünk kapcsolatban!

 Iratkozz fel hírlevelünkre: