Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az antifa támadások másodrendű vádlottját, Tobias E.-t a tanács egy év tíz hónapra ítélte, de akár hamarosan szabadulhat is. Ő ismerte el egyedüliként az ügyészségi váddal egyezően a bűncselekményeit, de az ítéletet már nem fogadta el.

Börtönőrök kíséretében jelent meg a Fővárosi Ítélőtábla előtt az antifa támadások másodrendű vádlottja, Tobias E. A terem közel sem telt meg olyan szinten, mint ahogy azt Ilaria Salis esetében megszokhatta a hallgatóság. A német férfit egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a fővárosi ítélőtábla.

A döntés értelmében feltételesen már szabadulhatna, erről a bv. bíró fog a későbbiekben határozni. Ennek oka, hogy a büntetésébe beszámítják az eddig, letartóztatásban töltött közel másfél évét Tobias E.-nek. A teljes büntetéséből négy hónap maradt hátra.

A keddi tárgyaláson az ügyészség képviselője indítványozta, hogy szabja ki az ítélőtábla az előkészítő ülésen elhangzott büntetési tételt, vagyis a három év hat hónapot. A vádhatóság ezt többek között azzal indokolta, hogy Tobias tudta, hogy milyen vádat fogad el, és Németországban is folyik ellene eljárás hasonló bűncselekmény elkövetése miatt.

Tobias E. védője azzal mentegetőzött, hogy a vádlott szerinte büntetlen előéletű, mert a német ügyek jelenleg is folyamatban vannak. Hozzátette azt is, hogy az eredeti ügy harmadrendű, szintén német állampolgárságú vádlottjával szemben már a legenyhébb kényszerintézkedést sem alkalmazza a törvényszék, sőt meg sem kell jelennie a tárgyalásokon. Tobias az utolsó felszólalási lehetősége alatt igyekezett néhol magyarul szólni a tanácshoz, hogy elmondja:

„Sajnálom, hogy Magyarországra jöttem. Kérem, engedjék, hogy visszamenjek Németországba, szeretnék a német bíróság előtt is felelni a tetteimért!”

Csak ő ismerte be

Ilaria Salis és az ügy harmadrendű német női vádlottja nem ismerte be az ellenük felhozott vádakat, de Tobias ezt megtette, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A Fővárosi Törvényszék bűnösnek mondta ki bűnszervezetben való részvétel bűntettében, három év fegyházbüntetésre ítélte, valamint a határozatban öt évre ki is utasították Magyarország területéről. Feltételesen a büntetés letöltésének kétharmadakor szabadulhatna.

Mivel az ítélet ellen a védelem és az ügyészség is fellebbezett, ezért az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára került.

Négy nappal ezelőtt állt bíróság elé először bilincs nélkül a társa, Ilaria Salis. A pénteki tárgyaláson a gazdagréti támadás áldozata mondta el a történteket, elmondása szerint még mindig rossz élmény számára a másfél évvel ezelőtti bántalmazás. A törvényszéken levetítették a kamerafelvételeket, ahol látható volt, ahogy a férfi arcát elborítja a vér, miután nyolc maszkos ismeretlen megtámadta.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Megdöbbentőnek nevezte a magyar külügyminiszter azt, ahogy a média kezeli Ilaria Salis ügyét. Szíjjártó Pétert egy Londonban tartott előadáson kérdezték antifa terroristanőről, és hangsúlyozta: azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket az utcán.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

Furcsa észjárásuk van a németországi hatóságoknak: minél aktívabb és erőszakosabb a szélsőbaloldali Antifa, annál inkább fellépnek a nacionalista színtér ellen. Abszurd? Igen, de pont ez a valóság.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Szigorú beléptetés, hatalmas sajtóérdeklődés és csurig telt tárgyalóterem – elkezdődött az antifasiszta támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken hétfő reggel.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el – nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terroristanő, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban megjelent interjúban.

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

A kárpáti harcok során elszakadtam alakulatomtól, a visszatérés lehetetlenné vált. Hazamentem Kecskemétre. Ott városszerte olvasható volt a felhívás: a volt katonák jelentkezzenek a szovjet parancsnokságon. Jelentkeztem.

A 17 másodpercnyi, fekete-fehér felvétel 82 év után került elő 2015 júliusában. Az amatőr filmen az látszik, ahogy az akkor hétéves Erzsébet nemzetiszocialista karlendítést tesz.