Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Belehalt sérüléseibe egy 22 éves nő, akit egy svéd menekülttáborban késeltek meg, írja a Local.

(Index, Kuruc.info)

A mölndali menekült központban olyan 14-17 év körüli menekülteknek biztosítanak szállást, akik felnőtt gyám vagy rokon nélkül érkeztek az országba. A támadás oka egyelőre ismeretlen, de a többi bentlakónak sikerült lefognia a fiút, ameddig kiértek a rendőrök. A támadók korát és nemzetiség nem tette publikussá a rendőrség, de kiszivárgott, hogy szomáliaiakról van szó.

A gyilkosságot megelőzően az országos rendőrfőkapitány 4100 rendőrt és kisegítő személyzetet kért a terrorizmus elleni harchoz, a migránsok deportálásához és a menekülttáborok biztosításához. Dan Eliasson rendőrfőnök azt is elmondta, hogy a helyzet nem volt ennyire súlyos fél évvel ezelőtt és ennek minden bizonnyal az lesz a következménye, hogy más munkákat kevésbé tudnak ellátni mint eddig. Az utóbbi időben megszaporodtak a rendőri hívások a menekültközpontok elleni gyújtogatások és támadások miatt is.

A 9,8 millió lakosú Svédország több mint 160 ezer harmadik világból érkező bevándorlót fogadott be 2015-ben, közülük 25 ezer felnőtt kíséret nélküli fiatalkorú.

A svéd miniszterelnök kedden meglátogatta azt az állítólag szülők nélkül érkezett, 14–17 éves bevándorlók számára létrehozott mölndali tábort, ahol a 15 éves szomáliai hulladék halálra késelte a 22 éves szociális munkást.

"A Svédországba érkezettek közül sok fiatal megrázó eseményeken ment keresztül, nem lehet egyszerű válaszokkal magyarázni a történteket" – mentegette az aljas gyilkost a kormányfő.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE