Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

Az Atalante Québec, egy kanadai nemzetiszocialista mozgalom. A szervezet központja Québec városban, Québec tartományban található.

Napjaink legaktívabb nemzetiszocialista mozgalma Kanadában. A mainstream média gyakran csak „rasszistának” vagy „neofasisztának” bélyegzi az Atalante Québec-et. A szervezet tagokat tudhat magának Québec és Montréal városokban, illetve Kanada más részein is. Kapcsolataik vannak a tengerentúlon is, mint például az olasz fasiszta CasaPound mozgalommal. A szervezet működését utcai tüntetések jellemzik, kampányuk során főként a cionizmus, a homoszexualitás, a bűnözés, és a bevándorlás ellen lépnek fel. Érdekesség, hogy a mozgalom nevét egy francia csatahajóról kapta, amely elsüllyedt 1760-ban a neuville-i csatában.

  • Általános adatok:

 

 

  • A mozgalom ideológiája

A mozgalom ideológiáját olyan filozófusok ihlették, mint az olasz Julius Evola, a német Friedrich Nietzsche, vagy a francia író és történész Dominique Venner. Az Atalante Québec-et gyakran „neofasisztának” bélyegzik, habár önmagukat forradalmi nacionalistaként (nationalisme révolutionnaire) határozzák meg, ami egy anti-kapitalista, anti-kommunista, nacionalista ideológia, hasonló átfedéseket mutatva az európai mozgalmakkal, mint például a CasaPound, vagy a Bastion Social. A vallás is fontos szerepet kap a mozgalom életében, különösen a francia katolicizmus. A szervezet határozottan bevándorlás ellenes. Az Atalante gyakran használja a remigration kifejezést, ami egyet jelent a közelmúltban bevándorló személyek és azok leszármazottainak származási országukba való visszatérésével. A mozgalom jelmondata:

„Létezni annyit tesz, mint harcolni azzal, amely tagadja a létezésem.” /Exister, c’est combattre ce qui me nie./

ami egy Dominique Venner szélsőjobboldali írótól kölcsönzött szlogen.
  • Történeti áttekintés

Az Atalante Québec-et Raphaël Lévesque alapította 2016-ban, és annak vezetője is . Maga a mozgalom a Légitime Violence nevű szkinhed zenekarból, illetve más szkinhed mozgalmakból, mint a Québec City Stomper Crew összeolvadásából jött létre. Az Atalante világnézete erősen támaszkodik Quebec történelmére, valamint tagjaik azonosulnak a francia-kanadai nemzet történelmével és kultúrájával. 2016. május elsején az Atalante, a Fédération des Québécois de souche, és a Fraternité sacerdotale Saint-Pie X (Szent X. Piusz Papi Testvérület) katolikus mozgalommal közösen nyílvános imát szervezevett az Ábrahám síkságon. 2016 augusztusában a Fédération des Québécois de souche-val együttműködve az Atalante konferenciát szervezett Gabriele Adinolfi számára Québec városban, aki az olasz harmadik pozíció mozgalom úttörő értelmiségije és a CasaPound támogatója. Ezután 2017-ben az Atalante tagjai, köztük Antoine és Étienne Mailhot-Bruneau valamint Raphaël Lévesque Rómába utaztak, hogy találkozzanak a CasaPound fasiszta harcosaival, valamint a Blocco Studentesco-val is. Szintén 2017 júliusában az Atalanta tüntetést szervezett a Radio-Canada előtt. 2018 márciusában az Atalante demonstrációt szervezett a Dél-Afrikai Főbiztos hivatala előtt Ottawában, amelyben elítélték a búrok ellen történő népírtást. 2018 áprilisában az Atalante tagjai és az Odin Katonái közös megemlékezést tartottak a québeci zavargások századik évfordulója alkalmából. Sajnálatos módon 2018 december 19-én egy névtelen antifasiszta nyílvánosságra hozza az Atalanta tagjainak adatait, valamint a mozgalom tengerentúli kapcsolatait, mint például a CasaPound vagy a Bastion Social. Az Atalante aktív utcai propagandát fejt ki, mint óriás molinók elhelyezése hidakon, autópályákon, plakátok elhelyezése egyetemek közelében, valamint a közösségi médiát is használják. Emellett karikatív és szociális tevékenységet is folytatnak, mint például fehér hajléktalanok és szegény családok élelmiszercsomagokkal való támogatása.

 

  • Képek az Atalante mozgalomról

 Raphaël Lévesque az Atalante Québec mozgalom alapítója és vezetője

Az Atalante által szervezett nyílvános ima az Ábrahám síkságon

Az Atalante tagjai és az Odin Katonái közös megemlékezést tartanak

A Gabriele Adinolfi konferencia megtartása az Atalante székhelyén Québecben

 

  • Az Atalante Québec rövid bemutatkozó filmje: