Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

1943. áprilisában a Német Távirati Iroda jelenti: A meggyilkolt lengyel tisztek ügye továbbra is foglalkoztatja a vizsgálattal megbízott illetékeseket.

A holttestek kilétének megállapítása lengyel hozzáértők közreműködésével tovább tart. Azonkívül széleskörű vizsgálat indult a tanúk beható kihallgatása és szemtanúk pontos feljegyzései alapján is. A kihallgatott egyének egyöntetűen vallják, hogy a lengyel tisztek gyilkosai egytől egyig zsidók voltak, és a GPU kivégző csapatai felett zsidó tényezők parancsnokoltak.

 Azt a megállapítást, hogy a hadifogoly lengyel tiszteket zsidó GPU-ügynökök lőtték agyon, a vallomások alapján a következő részletekkel egészítik ki illetékes helyen: A szmolenszki GPU-biztosság volt alkalmazottainak vallomása szerint a GPU vezetősége 1940. márciusában és áprilisában a 12 000 lengyel tiszt katyn-erdei agyonlövetésekor több biztost küldött ki a minszki GPU-biztosságról.

A szmolenszki biztosi hivatalból a vallomások szerint négy GPU-tisztviselőt küldtek ki a lengyel tisztek agyonlövetésére, Lew Rybakot, Chaim Finberget, Abram Borisszovicsot és Pável Borzdinszkit. A gnesdowei pályaudvaron vették át a fogolyszállítmányokat, és onnan a kivégzés színhelyére kísérték. Később azzal hencegtek ezek a GPU-tisztviselők, hogy 17 éves lengyel zászlósok keservesen sírni kezdtek kivégzésük előtt, és nagy pénzeket, valamint értéktárgyakat kínáltak nekik, amelyeket csizmájukba varrva takargattak, ha megmentik életüket.

(1943. április 15. MTI - Berlin)

Harcunk.info kommentár:

Manapság valószínűleg a "holokauszt tagadása" és a "náci bűnök kisebbítése" miatt beperelnék Mihail Gorbacsovot, ha most vallaná be, hogy nem a németek mészároltak Katynban, ugyanis a szovjetek által felkészített "hiteles szemtanúk" százai állították negyven éven át, hogy a Nürnbergben kivégzett "háborús bűnös" német vezetők voltak felelősek a népirtásért. 1989-ben nyitották ki az archívumokat, amelyek alapján át kellett írni a történelemkönyveket. 2013-ban ezt már nehezen lehetne megtenni, miután Európa nagy részén törvénybe iktatták, hogy a második világháborús németellenes propagandát tilos tagadni, csak túlszárnyalni lehet.