Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy texasi bíró átruházta a 8 éves James teljes felügyeleti jogát a mostohaanyjára, aki a fiút lányként emlegeti, „Luna” néven szólítja, és „nemi átalakításnak” akarja alávetni.

Mary Brown demokrata bíró ítéletében Jeffrey Younger volt feleségének, Anne Georgulasnak az ideiglenes felügyelete alá helyezte Jamest és ikertestvérét, Jude-ot. Younger ellenzi a transzneművé alakító eljárásokat a fián, és évek óta harcban áll Georgulasszal.

A demokrata bíró állítása szerint Younger nem akarta vagy nem tudta betartani a gyermekek érdekeit szolgáló utasításokat, és nem fizette időben a tartásdíjat. Ezért a bíró „ideiglenesen kizárólagos jogokat” adott Georgulusnak.

Georgulus új jogai közé tartozik a kizárólagos döntés James és Jude elsődleges lakóhelyéről, az iskolai beiratkozásról, a tanórán kívüli tevékenységekről és a gyógyszerekről. Georgulas visszatarthatja az apukától a gyermekei jóllétével kapcsolatos információkat is, beleértve a „mentális egészségügyi találkozók” részleteit.

„Feloldják azokat a régebbi utasításokat is, amelyek szerint Georgulasnak értesítenie kell Youngert az orvosokról, a tanácsadásokról vagy mentálhigiénés megbeszélésekről, illetve a gyermekek tanórán kívüli tevékenységeiről” – mondta a bíró.

A döntés alapján viszont Georgulas nem tudja kizárólagosan meghatározni, hogy James rákényszeríthető-e transzneműséggel kapcsolatos beavatkozásokra, például pubertásgátlók, nemi kereszthormonok szedésére vagy a nemi szervek megcsonkítására. Az ítélet nyitva hagyja annak lehetőségét, hogy Jamest bírósági végzéssel „át lehet-e változtatni”.

Younger határozottan tagadta volt felesége azon állítását, miszerint a fia nemi diszfóriában szenved.

Azt mondta: James normális fiúként viselkedik a házában, és eldobta azokat a lányruhákat, amelyeket Georgulas vett neki.

„Mary Brown bíró James és Jude biztonsága és védelme ellenében döntött” – írta az apa által működtetett „Save James” Facebook-oldal a múlt héten.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE