Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A hollywoodi illetőségű néger 2019-ben gyűlölet-bűncselekményt rendezett saját maga ellen, hogy ellene irányuló rasszizmus címen előmozdítsa karrierjét.

A bíróság 150 nap börtönbüntetést és 30 hónap próbaidőt szabott ki rá, valamint elutasította a BLM – a büntetése enyhítésére vonatkozó – kérelmét.

A sajtóban már korábban is időről időre megjelent, hogy egy Jussie Smollett nevű néger színész korábban azt állította, hogy 2019 januárjában a támadói hurkot dobtak a nyakára, és vegyszereket öntöttek rá, miközben „rasszista és homofób” kifejezéseket használva becsmérelték, illetve Donald Trump korábbi elnököt támogató kijelentéseket tettek.

Egy hónapra rá a rendőrség őrizetbe vette a négert azzal a gyanúval, hogy lefizetett két fivért (akik egyébként nigériai bevándorlók, vagyis szintén négerek), hogy színleljék a támadást, ezzel növelve népszerűségét a showbiznisz világában.

A gyűlölet-bűncselekményeket szító és kegyvesztett színészt, Jussie Smollettet csütörtökön 150 nap börtönbüntetésre, 30 hónap próbaidőre, 120 106 dollár kártérítés és 25 ezer dollár pénzbüntetés megfizetésére ítélték.

A színész többször is azt kiabálta, hogy „ártatlan vagyok, és nem vagyok öngyilkos” amikor a börtönbe vitték. Önmegveretése után számtalan A-listás hollywoodi celeb állt ki mellette a közösségi médiában, de amióta kiderült, hogy a támadás kamu volt, szemérmesen hallgatnak.

A Black Lives Matter politikai szervezet levelet írt az önmaga ellen gyűlölet-bűncselekményt elkövető Jussie Smollett nevében, amelyben enyhítést kér James Linn Cook megyei bírótól.

„A Black Lives Matter határozottan támogatja, hogy Jussie Smollett számára a börtönbüntetéstől eltérő büntetést szabjanak ki” – áll a szervezet által benyújtott levélben, de hogy milyen alapon, az itt nem derült ki.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE