Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A Topky.sk nevű felvidéki internetes bulvármagazin június 20-án tett közzé egy videót,

amelyben az látható, hogy egy kancigány fényes nappal, a nyílt utcán teper le egy nőt két síró kisgyerek szeme láttára, miközben vélelmezett áldozata azt kiabálja: „Ne! Ne!“ Minden jel arra mutatott, hogy egy nő megerőszakolásának bizonyítékáról van szó, a felvidéki média egy része pedig mélységesen elítélte a felvételt közzétevő oldalt (a Paraméter.sk például ezzel a címmel közölt cikket: BOTRÁNY: A nyílt utcán gyerekek előtt szexelő romákkal a topky.sk túlment minden határon!).

A Topsky a Zoznam tulajdonában van, ennek pedig a Slovak Telekom a tulajdonosa, ahol az államnak 49 százalékos részesedése van. Az oldal leszedte azóta a videót, de amíg fenn volt, addig a legnézettebb anyag volt. Daniela Grecnerová, a Zoznam szóvivője úgy fogalmazott, "a videó közzétételével össztársadalmi párbeszédet akartak provokálni az efféle jelenségekről".

Szerinte a szerkesztőség nem volt róla meggyőződve, hogy valóban nemi erőszak van-e a felvételen, de tudatni akarták, hogy létezik ilyen videó – ezért közölték az anyagot, de aztán levették a portálon sűrűsödő kritikák miatt.

Daniela Grecnerová szerint ők nem akartak "rasszista tartalmú anyagot közölni", ha valaki szerint ez az volt, akkor elnézést kérnek érte. A Slovak Telekom és a gazdasági minisztérium is elhatárolódott az esettől. "Ugyanis eléggé aberrált röhögni olyasmin, amikor egy nőt megerőszakolnak" - teszi hozzá az elhatárolódó Paraméter.

Csakhogy fölösleges volt az ajvékolás, mert egyáltalán nincs szó nemi erőszakról, sőt, valóban "erotikus show" látható a felvételen. A Cas.sk bulvárportálnak ugyanis sikerült azonosítania a "párocskát", miközben a főügyészség utasítása alapján nyomozó rendőrök képtelenek voltak a nyomukra akadni.

Ennek során kiderült, hogy az eset még ez év április 23-án történt a kelet-felvidéki Krompachy ipari negyedében, ahol egy ottani cég portásai szerint rendszeresen kóborolnak bedrogozott fiatalok.

Az áldozatnak hitt 22 éves Adriana a lapnak elmondta, semmiféle erőszak nem történt. "Mi csak nagyon szeretjük egymást" – utalt élettársával, a 30 éves Viliammal folytatott viszonyára… "Vilo nem erőszakolt meg, csak éppen kibékültünk, mert féltékeny voltam rá" – folytatta Adriana, aki a riporternek megmutatta két kiskorú gyermekét is, akik a videón keservesen sírtak, miközben szüleik az utcán a szemük láttára párosodtak.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE