Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

2022. július 16-án ismét, immáron negyedik alkalommal hajtunk fejet elhunyt bajártásunk Cseresznye György, a Titkolt Ellenállás egykori énekesére emlékezve.

A 4. Cseresznye Gyuri Emléknap a megszokottakhoz mérten a debreceni köztemetőben, egy megemlékezéssel veszi majd kezdetét, ahol a megemlékező beszéden túl, a „Vagyunk” rítus mellett a résztvevők egy szál virág elhelyezésével, illetve egy-egy mécses meggyújtásával róhatják le tiszteletünk „Gyurimester” emléke előtt.
A megemlékezés 17:00-kor kezdődik. Előtte 16:30-tól gyülekezünk a Debreceni köztemető bejáratánál (4028 Debrecen, Benczúr Gyula u. 6,) ahonnan közösen vonulunk át a megemlékezés helyszínére, Gyuri végső nyughelyéhez.

A nap további részében Gyuri egykori barátai, harcostársai beszélik át a mozgalmi élet, a zene és a politikai közötti összefüggéseket.

- Mit adott a skinhead szubkultúra a szélsőjobboldal számára?
- A különböző nemzeti, illetve NS zenekarok miben, és mennyiben segítették a mozgalmi élet kialakulását? Valóban többről van szó, mint pusztán zenéről?
- Van-e még relevanciája a múlt zenekarainak, szubkultúrainak napjainak politikai életére nézve?

Ehhez hasonló kérdések lesznek terítéken 19:00-tól megrendezésre kerülő kerekasztalbeszélgetés keretein belül.

A résztvevők:
Kima Norbert (a Titkol Ellenállás zenekar volt vezetője)
Tyirityán Zsolt (a Betyársereg vezetője)
Geri (a Vérszerződés zenekar frontembere)

Helyszín: Információ a megemlékezésen.

A megemlékezés és a kerekasztal beszélgetés is előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az info@legiohungaria.org címen tudtok leadni.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE