Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A norvég rendőrség 35 patriótát tartóztatott le, miután oslói nemzetiszocialista felvonulók egy csoportja megtagadta a feloszlató parancs teljesítését.

A fővárosi rendőrség közölte, hogy a patrióták 30-40 fős csoportja szerintük nem kérte meg a szükséges engedélyeket a felvonuláshoz Oslo központjában, közel ahhoz a helyhez, ahol az ország parlamentje is van.

„Nem kértek engedélyeket, és nem voltak hajlandók eleget tenni a rendőrségi utasításoknak” – írta Twitteren az oslói rendőrség, miután a csoport nem volt hajlandó elhagyni a területet.

A rendőrség egy későbbi közleményében azt írta, hogy „a helyzet ellenőrzés alatt áll”, és a rendőrök 35 embert letartóztattak.

Az NRK norvég közszolgálati műsorszolgáltató arról számolt be, hogy szélsőbaloldali csoportok jelentek meg, és a rendőröknek fizikailag be kellett avatkozniuk, hogy a két oldalt egymástól távol tartsák.

Az eseményről készült képeken olyan férfiak láthatók, akik az Északi Ellenállási Mozgalom (NRM) szimbólumával ellátott transzparenseket és zászlókat vitték.

Az NRM egy az északi országokban tevékenykedő pánskandináv csoport, és nyíltan a nemzetiszocializmust képviselik.

A mozgalmat Finnországban az ország legfelsőbb bírósága 2020 szeptemberében végleg betiltotta, azonban Svédországban, Norvégiában, Dániában és Izlandon – általában – törvényesen tevékenyhedhetnek.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE