Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

A 11-es lövészárok című film teljes katyvasz, maga a zs-kategória, hogy többféle történelmi idősíkot összemos, az még csak hagyján.

Igazából mindenki kishitler lesz a német császári hadseregből az első világháború végére, dehát itt akkor meg is védhetjük a filmet, hiszen a háború maga a paranoia, ahol egy idő után mindenki kishitler lesz. Nemde? És igazából csak ezt akarják átadni egy kis kreativitással? Ez az elképesztő "alkotás" maga a téboly. 

A nácis zombifilmek manapság akkora népszerűségnek örvendenek, hogy egyes rendezők arra gondoltak: Miért ne helyezzük bele a nácis zombifilmek világát az első világháborúba, amikor még nem voltak nácik a fronton? Valószínűleg nem mindenkinek fog leesni a csavar, próbáljuk ki!

Amúgy meg a világ "legnagyobb nácija", Hitler Adolf ott volt már a lövészárkokban az első világháborúban is. Szóval a szálak összeérnek.

A zs-kategóriás 11-es lövészárok című 2017-es háborús horrorfilmben a németeknek van valami titkos fegyverük:

A történet szerint a császári erők épp azon munkálkodnak, hogy az utolsó percekben megfordítsák a háború kimenetelét, amikor minden nyom a 11-es árokba vezet, ahol a föld alatt végeznek titkos kísérleteket a friccek. Egy kis nemzetközi univerzális jókból (= angol, amerika, francia, kanadai) álló különítmény mászik a föld alá, hogy megnézze, mégis mi ez a hatalmas titkolózás, ami körülveszi ezt az egész akciót.

A film ajánlója szerint ebben a 11-es árokban dől el az első világháború sorsa. Tehát valami brutálisan ijesztőnek és talán kicsit halhatatlannak kell ott lennie.

Ebben a filmben nincsenek nagy csatajelenetek, inkább kisebb párbajok ember és ember között, illetve ember és zombiszerű mutánsok között. Világmentő "hőseink" kis járatokban csalinkáznak az akció sikeres végrehajtásáért.

A lényeg a klausztrofóbián van, ezt csak néhol törik meg kis párbeszédek. Az egész film igazából merő paranoia, megspékelve egy kis "emberfelettivel". Történetünkben ezt Wotan-vegyületnek hívják.

Dehát ahol németek és háború van, ott hol nem fér bele egy-két zombi? Azonban hogy kerülnek náci zombik az első világháborúba? Itt érhető tetten többedszer a film totális elmeroggyantsága. Egy kis nácis áthallás 1940-ből 1918-ba? A közönség apolitikus fele - főleg az amerikaiak - valószínűleg észre sem fogja venni, hogy az egész film történelmileg is a képzelet útján jár. Persze nyilván a legjobban azok fogják élvezni, akiknek fogalmuk sincs semmiről.

A németek mind nagyon gonoszak, szinte "nácisztikus" beütés ül az arcukon, úgy tűnik, hogy született gyilkológépek, akik a világ elpusztítására törekednek. Ellentétben az angolokkal, kanadaikkal és amerikaiakkal, akik csak a jó ügyért (= a gyarmatokat továbbra is ők uralhassák, ők zsákmányolhassák ki, ők mondják meg a világban, hogy mi a tuti) harcolnak.