Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Heal Hitler: ez egy új videójáték neve, ez egy szójáték a Heil, Hitlerrel. A heal angolul gyógyítást jelent.

A formabontónak hangzó játékban a felhasználó a Führer terapeutáját játssza, a végső cél pedig az, hogy „kezeléssel megelőzze a holokausztot”.

„Te vagy Hitler pszichológusa 1925-ben. Diagnosztizáld a komplexusait jungi és freudi pszichoterápia használatával, és próbáld meggyógyítani. Oldd fel a traumáját és előzd meg a katasztrófát terápiával és pszichológiával. Érd el, és kerüld el a háborút és a holokausztot” – olvasható a játékleírásban az indy100 cikke szerint.

Egy hosszabb verzióban pedig az is:

„Hitler ember volt ugyanúgy, ahogy te is az vagy. Ha elhatárolod magad tőle, dehumanizálod őt, szörnyetegnek nevezed, akkor pszichológiai kárt okozol magadnak. Hogy fejleszd magad, fel kell ismerned, hogy bizonyos körülmények között te is olyan emberré válhatsz, mint Hitler. Mindketten jók és gonoszok is vagytok. És ha nem ismerjük fel, hogy valaki, mint Hitler visszatérhet, akkor a történelem megismétlésére vagyunk ítélve.”

A játék fejlesztője, Jon Aegeis azt mondja, a játékban a tények történelmileg hitelesek és nem gondolja magát „nácivédelmezőnek”. 

A „pszichológiai számítógépes játékát” Reddit-aloldalakon reklámozta, osztotta meg. A Reddit-felhasználók közül pedig elég sokan felháborodtak, hogy a játék „nagyon sértő és rossz ízlésű”.

Aegis azzal védekezett, hogy ő pszichológiai játékot akart készíteni, és akkor ki mással, mint Adolf Hitlerrel:

„Untam azokat a játékokat, amikben meg kell ölni Hitlert. Mi lenne, ha más módon próbálnánk megelőzni a háborút?”

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a német-lengyel háború akkor szélesedett európai (és később világ)háborúvá, amikor Nagy-Britannia és Franciaország 1939. szeptember 3-án hadat üzent a Nagynémet Birodalomnak.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE