Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy nemzetiszocialista aktivista egy relatív egyszerű trükkel 53 ezer Wikipédia-szócikket díszített fel horogkereszttel rövid idő alatt a hét elején.

A Wikipédia kidekorálása kitűnő figyelemfelhívó eszköz, hétfőn magyar idő szerint délután pedig az online enciklopédia eddigi fennállásának egyik legnagyobb médiahekkjével szembesült: egy az oldalra alig tíz napja regisztrált felhasználó 53 ezer szócikk tartalmát cserélte ki a nemzetiszocializmus vörös-fehér-fekete zászlajára, horogkereszttel a középpontban.

Az érintett oldalak közt ott voltak több vezető fehérgyűlölő politikusról, így egyebek mellett Joe Bidenről és alelnökéről, Kamala Harrisról, a liberálextrémista kanadai elnökről, Justin Trudeau-ról, illetve ismert hollywoodi személyiségekről, így többek közt Jennifer Lopezről és Ben Affleckről vagy éppen a vén popszajha Madonnáról szóló szócikkek.

Az ügyes hekker médiabeszámolók szerint egy széles körben használt template-et szerkesztett át, így pillanatokon belül lecserélődött az adott template-et használó szócikkek tartalma. A Wikipédia adminisztrátorai ennek megfelelően sajnos relatíve könnyen eltüntették az aktivizmus nyomait, rövid idővel annak felfedezését követően.

Az esettel összefüggésbe hozható profilt a örökre kitiltották az oldalról.

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE