Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A hely hangulatához hozzájárul, hogy a falakat egykori rohamsisakok és korhű fegyverek is díszítik.

A francia Saint-Pabu homokos partján még mindig rengeteg olyan félig eltemetett betonbunker és katonai célú erődítmény áll, amelyeket a második világháborúban építettek a németek, hogy megállítsák a szövetséges erőket. 

Ebben a térségben a háború alatt egy radarállomás állt, ahol egy ilyen betonbunkert vásárolt meg a körülötte lévő földdarabbal együtt Serge Colliou. A férfi másfél évet töltött azzal, hogy kiássa a homokból és renoválja a 400 négyzetméteres létesítményt. Végül nyolc vendég elhelyezésére alkalmas vendégházzá alakította. A helységben bár és társalgó is helyet kapott.

Colliou elmondta, hogy új életre akarta kelteni az épületet, ugyanakkor nem múzeumot akart belőle csinálni. Ezért úgy újította fel, hogy történelmi vonásait megőrizze. Így aki betér, tudja, mire szolgált a létesítmény.

„Mióta egy éve megnyitottuk, már francia és német látogatók is voltak” – mondta el a tulajdonos a belteret körbejáró Daily Mail újságírójának.

A partvidéken néhány polgármester már megpróbálta felszámolni a bunkereket és más háborús maradványokat, mert attól tartottak, hogy veszélyt jelentenek a fürdőzőkre. Máshol viszont történelmi emlékekként igyekeznek felújítani és látogathatóvá tenni őket.

Herve Farrant bunkerspecialista és író az 1980-as évek óta foglalkozik a partvidék bunkereivel, aki a Daily Mailnek azt mondta, hogy jó dolognak tartja a német bunkerek megőrzését, azonban mindet képtelenség lenne rendbe hozni, viszont a masszív betonépítményeket elbontani sem olyan egyszerű.

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE