Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Zsidó hisztériát váltott ki az az üzlet, ahol Gestapo-jelmezt lehet vásárolni, annak ellenére is, hogy a helyi szemita közösség panaszt tett az ügyben.

Melvin Smedley nem hajlandó kidobni a „Gestapo Officer” névre keresztelt jelmezt, amit a Kids Corner nevű boltjában árul, az Angliában található Kent megyében, írja a brit Metro című lap.

A helyi zsidók szerint rendkívül „sértő” ilyesmivel kereskedni, ráadásul ha valakit meglátnának egy ilyenben az utcán, az állítólag felzaklatná a zsidó embereket.

Smedley ennek ellenére azzal érvel, hogy a koronavírus-járvány miatt történt lezárások után nincs abban a helyzetben, hogy csak úgy megváljon az árutól.

A boltos hozzátette, hogy nem akar ő botrányt okozni, ellenben el tudja képzelni, hogy valakinek oktatási célból lesz a jelmezre szüksége, például az iskolába, ahol a világháborúról beszélnek a diákoknak.

Egyébként az Auschwitz Memorial Twitter-oldal is posztolt az ügyben, ők az Escapade jelmezboltot vonták kérdőre, ahol szintén megtalálható a kérdéses jelmez.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE