Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Rettegnek a helyi törökök, miután a dortmundi Dorstfeld negyedben a Vallásügyi Hivatal Török Iszlám Szövetsége (DITIB) Sultan Ahmet mecsetének kapujára horogkeresztet festettek.

A DITIB Sultan Ahmet Mecset Alapítványának elnöke, Turgut Ülker elmondta: a múlt hónapban hasonló „támadás” érte a mecsetet, s aggasztónak találják az utóbbi időben állítólag elszaporodó hasonló incidenseket.

Ülker elmondta, félelmükben ez utóbbi támadásról a rendőrséget is értesítették:

„Aggasztónak találják az utóbbi időben mecseteket és muszlimokat érő támadásokat! Decemberben az evingi Selimiye mecsetet, 2019-ben az evingi Ulu Mecsetet érte rasszista támadás. Felszólítjuk az illetékeseket, hogy azonnal intézkedjenek. Dortmundban minden demokratikus szervezettel közösen küzdünk a rasszizmus ellen. Mindent megteszünk, hogy Dortmund a tolerancia városa maradjon!” – mondta.

Sezai Tolga Şimşir, Törökország esseni főkonzulja ellátogatott a mecsetbe, s kijelentette: „figyelemmel kíséri az ügyet”.

A német Szociáldemokrata Párt (SPD) Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli képviselője, Volkan Baran is ellátogatott a mecsetbe, és „mély együttérzését” fejezte ki a mecset vezetőinek és a gyülekezetnek.

A mecsetben vizsgálatot végző rendőrség kreatív volt, sárga szórófestékkel tüntette el a horogkeresztet úgy, hogy „ablakot” rajzoltak ki belőle.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE