Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A bolgár nacionalista párt, a Belső-macedóniai Forradalmi Szervezet európai parlamenti képviselője, Angel Dzsambazki szenvedélyesen védelmezte Magyarországot és Lengyelországot az Európai Parlamentben.

A mondandója végeztével olyan mozdulatot tett, ami nagyon úgy nézett ki, mint egy nemzetiszocialista karlendítés és ez miatt visít most a teljes fősodratú európai sajtó.

Az EP-ben vitát tartottak a „jogállamiságról” azt követően, hogy az EU Bírósága úgy döntött, alkalmazható a mechanizmus a két ország esetében, azaz el lehet vonni támogatási pénzeket a lengyel és a magyar emberektől. Ezen a vitán Dzsambazki rávilágított, hogy az ítéletnek semmi köze a jogállamisághoz, csupán a nemzetállamok elleni gyűlölet miatt büntetik a két országot.

Dzsambazki azzal vádolta az EU-t, hogy meg akarják szégyeníteni Magyarországot és Lengyelországot, majd azt mondta: „Éljen soká Orbán, a Fidesz, Kaczynski, Bulgária és a nemzetállamunk. Éljen soká Európa, a nemzetek Európája.” Ezután, a lépcsőn felfelé sétálva tette azt a mozdulatot, amit az EP-ben egyértelműen „náci” karlendítésként értelmeztek.

Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának német állampolgárságú vezetője azt mondta, „a náci karlendítés szemben áll mindennel, amit az Európai Parlament képvisel”.

Dzsambazki tagadja a vádakat. Képviselőtársaihoz címzett emailjében azt írta, hogy az egész csak egy kis félreértés, egyben rágalmazással vádolta kritikusait.

Dzsambazki sajnos szankciókra számíthat a parlament állítólagos „méltóságának megsértése” és „jó hírnevének megsértése miatt”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE