Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Adolf Hitler kedvenc ételével borzolta a zsidó-liberális kedélyeket néhány osztrák étterem. Persze ez elég könnyen megy arrafelé.

Néhány órán belül alaposan felkavarta az internetet az a néhány osztrák étterem, amely április 20-án, Adolf Hitler születésnapján tojásos nokedlit kínált a napi menü részeként. Ez volt állítólag Hitler kedvenc étele, ezért a közösségi médiában egyből ájuldozásba kezdtek az ilyesmire érzékeny felhasználók.

1889. április 20-án született Adolf Hitler, ezért aznap több osztrák étterem napi menüjébe illesztette a tojásos gnocchit (nokedlit) salátával.

Egy bécsi vendéglő „még ennél is tovább ment”, az étel feltüntetett ára ugyanis nagy felháborodást keltett. A tojásos nokedlit 8,80 eurót árulták, mivel a "h" az ábécé nyolcadik betűje – írja a Kronen Zeitung, ami simán lehetett véletlen is, de ők a „Heil Hitler” köszöntést látták meg ebben is.

A Twitter órákon belül felrobbant és bojkottot hirdettek az érintett éttermek ellen, akik a felháborodott kommentelők miatt órákon belül eltávolították a napi menüt hirdető posztaikat.

Nem ez az első eset azonban, hogy ez az egyszerű osztrák étel botrányt okoz – fogalmaz a lap. Idén január 27-én, a holokausztnak dedikált emléknapon egy férfi egy hamis ORF-cikket tett közzé a Facebookon, amelyben azt állította, hogy „ma volt a Nemzetközi Nokedli Világnap”. A poszt végül több tízezer embert ért el a közösségi médiában.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE