Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A szigorú repüléstilalmi övezet szabályainak megsértése miatt helyeztek vád alá egy turistát, miután Róma központjában egy műemlék tetejébe csapódott a drónja.

A harminckilenc éves argentin férfi a Piazza Venezián röptette a drónját, amikor elveszítette az uralmat a gép fölött, amely a XV. században épült Palazzo Venezia tetejének ütközött. Az épületből hangzott el Benito Mussolini fasiszta diktátor néhány ismertebb beszéde.

A drónt az épület biztonsági szolgálata találta meg, ezután a rendőrség lefoglalta. A turistát a rendőrök feljelentették, mivel nem tartotta tiszteletben a város feletti repüléstilalmi zónát. Akik drónnal akarják Rómát filmezni vagy fotózni, azoknak regisztrálniuk kell az olasz polgári repülésért felelős hivatalnál. A Vatikánban a sok nagy értékű műemlék miatt egyáltalán nem lehet drónt reptetni. A turisták azonban rendre megsértik a szabályokat.

Szerencsére eddig nem jelentettek károkat a műemlékekbe csapódó drónok miatt. Arról sem tudni, hogy bárkit megbüntettek volna, noha a drónszabályok megsértésért ötszáztizenhat eurótól hatvannégyezer euróig terjedő bírság szabható ki.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE