Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A nagyvilág legtöbb országában május 8-án emlékeztek a szövetségesek Németország fölötti második világháborús győzelmére. Valószínűleg az évforduló késztetett néhány amerikait arra, hogy ezen a napon a Nagynémet Birodalom zászlóját lengesse a Florida állambeli Walt Disney World park bejárata előtt.

Zsidó szervezetek kárhoztatják Ron DeSantis floridai kormányzót, amiért nem ítélte el a horogkeresztes zászlókat lobogtatókat – írja a The Jerusalem Post és a wdwnt.com hírportál.

Néhány személy a Harmadik Birodalom zászlóját lobogtatta a Florida állambeli Orlando város közelében 1971-ben megnyílt Walt Disney World szórakoztató park egyik bejárata előtt. A videófelvétel tanúsága szerint legalább egy ember közben megafonon igyekezett valamilyen üzenetet eljuttatni a népszerű vidámparkba igyekvőknek, illetve az onnan távozóknak. Hogy pontosan milyen üzenet akart közölni a megafonos ember, arról nem számol be a The Jerusalem Post, de még a történtekről lakonikusan beszámoló különböző amerikai hírportálok sem.

Mindenesetre a zászlólengetésre legelőbb a Stop Antisemitism nevű zsidó szervezet hívta föl a közvélemény figyelmét, s a történtekről készült videót kitették az Instragamra, de a videót legkorábban a TikTok osztotta meg. A Twitteren pedig egy ukrán zászlóval kérkedő személy azt is csiripelte, hogy a horogkeresztes náci tüntetőkkel karöltve LMBTQ-ellenes tüntetők is feltűntek a Walt Disney szórakoztató park bejárata előtt.

A The Jerusalem Post tudósítója szerint a közösségi média felhasználók közül - elsősorban zsidók - máris sokan kárhoztatják Ron DeSantis floridai kormányzót, amiért nem határolódik el, és nem hajlandó elítélni a Harmadik Birodalom zászlóját lobogtató nácikat. Az egyik zsidó szervezet nemrégiben arra hívta föl a figyelmet, hogy a Walt Disney World parkon belül több lámpavas talapzatán is díszeleg a sokakban félelmet keltő szvasztika díszítőelem.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE