Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A hamarosan a budapest Sziget fesztiválon is fellépő Slowthai nemrég Kanadában adott koncertet, ahol a közönség megrökönyödésére egy horogkeresztes pólóban ment ki a színpadra.

Zsidók, liberálisok, színesbőrűek és antifák is felháborodásuknak adtak hangot a közösségi médiában, mint például az alábbi posztoló, aki azt írja, nem érti, hogy senki sem szólt rá a rapperre, hogy „ezt talán nem kéne”.

Később kiderült, hogy ez az a póló, amit a Sex Pistols énekese, Johnny Rotten hordott a ’70-es években egyes koncerteken. A pólón a nagy piros horogkereszt mellett egy fordított keresztre feszített Jézus grafika is látható, a tetején pedig az olvasható, hogy „Destroy”, azaz „Elpusztítani”. A póló mondanivalója nem meglepő módon tehát az volt, hogy „elpusztítani a fasizmust, a vallásokat, és a monarchiát”.

Slowthai brit, tehát nyilvánvalóan a fentiekből kiindulva tájékozódott, hogy mit vesz magára, de a kanadai Z-generációs közönsége már nem volt ennyire tisztában a punk mozgalom fél évszázaddal ezelőtti jelképeivel.

A rapper a kritikákra reagálva egy közleményt posztolt a közösségi oldalaira, ahol megmagyarázta a bizonyítványát, miszerint a póló „pont a fasizmus ellen szól, nem pedig azt propagálja, de ettől még elnézést kér mindenkitől, akit megbántott”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE