Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Új nevet kaphat az oregoni Szvasztika-hegy (Swastika Mountain) egy fontoskodó helyi lakosnak köszönhetően.

A 81 éves Joy McClain matuzsálem kora ellenére csupán egy helyi lapból értesült róla nemrégiben, hogy a közelében lévő hegy és a nemzetiszocialista Németország szimbóluma ugyanazzal a névvel bírnak, és úgy érezte, hogy „ez nincs túl rendben”.

Így kérvényt nyújtott be a helyi földrajzi nevekkel foglalkozó bizottságnak, hogy nevezzék át a hegyet Umpqua-ra, ami egy erdő és egy folyó neve is a környéken, hangzása alapján feltehetően indián eredetű elnevezésről van szó. Egy másik kérvényben pedig azt kérik, hogy Halo-hegy legyen a Szvasztika új neve.

A hegy az eredeti nevét egy azóta megszűnt, Swastika nevű városról kapta, ami pedig egy olyan farmerről kapta a nevét, aki állítólag szvasztika alakú billoggal jelölte meg a teheneit. Mindez még mind a korai 1900-as években volt, Adolf Hitler hatalomra jutása előtt. Azonban a hegy nevét a második világháború vége után sem változtatták meg, írja a CNN.

A bizottság hamarosan dönt az ügyben, és valószínű, hogy jövőre hivatalosan is megváltozik a hegy neve, mivel a polkorrekt Amerikában semmi sem maradhat a régi.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE