Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A 81 esztendős Billy Brown Angliában, Newcastle mellett, Walkerben, egy társasház kertjében húzta fel a horogkeresztes lobogót nemrég.

A hitleri Németország talán legismertebb szimbólumát nagy büszkeséggel tette közszemlére az egykori brit katona, de aztán jöttek a dühös szomszédok.

Brown úr a társasház hátsó udvarában húzta fel a zászlót, és attól sem jött zavarba, amit a szomszédjai reagáltak. Saját magáról egyébként azt elmondta, hogy kiszolgált vezerán, 6 évig volt a brit hadseregben és Németországban is állomásozott, írja a The Daily Star. Elmondása szerint egy rokona kedvéért húzta fel a szvasztikás zászlót, akit „nagyon érdekel a történelem és a második világégés”. Azt is állítja, hogy nem vette a zászlót, hanem valaki betette azt a levelesládájába „valamelyik szombaton”.

Ugyanakkor a szomszédok azt mondják, hogy miközben a zászlót felhúzta, Brown úr német zenét hallgatott, többek között az Erika c. katonadalt, amit a Wehrmacht-katonák is sűrűn énekeltek a második világháború előtt és során.

Egy neve elhallgatását kérő szomszéd azt állította a brit lapnak, hogy mindig is voltak különféle zászlói az öregúrnak. „Ám ez az első alkalom, hogy náci zászlót láttam nála. Teljesen sokk alatt vagyok” – tette hozzá. Egy másik helyi lakos, aki ugyanúgy nem vállalta fel a nevét, szintén fellázadt: „Más szomszédok és én is undorítónak találom. Rossz fényt vet az utcánkra” – mondta. Állítása szerint az öregúrnál rendszeresen szól német zene, de mivel ő nem tud németül, ezért nem tudja, hogy ezek „náci zenék, esetleg valami más”.

A 49 éve abban a lakásban élő Brown úr ugyanakkor nem hátrált meg. Interneten utánanézett, hogy tiltott-e a zászló kihelyezése és azt találta, hogy nem. Ezután cselekedett. „Ha tilos volna, nem tettem volna ki” – mondta a Daily Starnak.

A szomszédok felháborodására végül az egyik hétköznap, ebéd után bevonta a zászlót. „Továbbra is fel fogom húzni a zászlóimat, de ezt most elteszem. Beteszem egy fekete zsákba” – mondta.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE