Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az ukrán elnöki hivatal törölte Volodimir Zelenszkij Izjumban tett látogatásáról készült felvételeket, miután a közösségi médiában egy érdekességet szúrtak ki a képeken.

A képet, amelyen Zelenszkij fegyveres testőre SS-halálfejet visel, csendben eltávolítottak minden közösségi média platformról.

Az eredetileg az elnöki honlapon, a Telegramban és más közösségi médiumokban közzétett fotón egy katona látható, aki egy jól ismert jelképet, a stilizált koponya és keresztcsont szimbólumot viseli, amely nagyon hasonlít a német SS és Waffen-SS által használt, porosz eredetű Totenkopf jelvényre.

A jelvény, amelyet a zsidó-liberális médiában „gyűlöletszimbólumnak” tekintenek, a nacionalista körökben ma népszerű világszerte.

A testőr által viselt jelvény egy modernizál változatának tűnt, a koponyát egy fejhallgatóval ellátott sisak díszíti. A sisakon pluszban a betörőkulcs szimbólum, az 1. SS páncélos hadosztály Leibstandarte SS Adolf Hitler jelvénye látható.

Az elnöki hivatal tisztogató kísérlete azonban csak részben volt sikeres. A jelvény részben még mindig látható egy másik fotón, amely még mindig fent van Zelenszkij egyik közösségi média fiókján.

Augusztus végén Zelenszkij egyébként egy olyan képet is közzétett az Instagramon, amelyen egy ukrán katona az SS 14. Waffen Grenadier hadosztályának, más néven az 1. galíciai hadosztálynak a jelvényét viseli. Az egység, amely túlnyomórészt galíciai ukrán önkéntesekből állt, a németek oldalán harcolt a második világháború idején.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE