Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy brit televíziós csatorna megvásárolta Adolf Hitler egyik festményét. Nézőik számára szavazást indítanak, hogy eldöntsék, összetörjék-e a képet.

A 4-es csatorna brit műsorszolgáltatóját a zsidók bírálták egy új műsor tervei miatt, amelyben a stúdió közönsége dönthet arról, hogy megsemmisítsék-e Adolf Hitler egyik festményét. Nem ez az első eset, hogy Jimmy Carr brit humorista olyan módon viccelődött, hogy azzal visszhangot keltett. Furcsállta, hogy a cigány holokausztról senki nem beszél, mert „soha senki nem akar szólni a pozitívumokról”, így csak a hatmillió zsidó áldozatot említik.

Jimmy Carr, a műsor házigazdája vitát vezet arról, hogy egy műalkotás valóban elválasztható-e valaha is az alkotójától. A végén a közönség szavaz arról, hogy Carr megsemmisítse-e Hitler művét.

„Ha a közönség úgy dönt, hogy a Hitler-festményt meg kell semmisíteni, akkor azt felaprítják” – mondta a csatorna szóvivője a CNN-nek.


Lángszóróval eshetnek neki a műalkotásoknak

A műsorban szereplő többi műalkotást azonban „lehet, hogy lángszóróval gyújtják fel” – mondta a szóvivő. A „Jimmy Carr elpusztítja a művészetet” című műsor tervei azonban heves zsidó kritikákat váltottak ki.

Az úgynevezett Holokauszt Emléknap Alapítvány azzal vádolta a műsort, hogy „Hitlert könnyű szórakoztató témává teszi”.

Az állami tulajdonban lévő, de kereskedelmi alapon finanszírozott csatornát 40 évvel ezelőtt alapították, hogy a brit nézők számára a két fő csatorna, a BBC és az ITV mellett merőben eltérő alternatívát nyújtson.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE