Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A rövidítés a rendszámon „közvetlenül utalhat a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerekre” az indoklás szerint.

Egyénileg választott rendszámot akart vásárolni Attila, ám keresztbe tett neki a Nyelvtudományi Kutatóközpont. A férfi, aki négy autó tulajdonosa, szerette volna, hogy mindegyik kocsiján saját monogramja szerepeljen rendszámként az új, négy betűs rendszerben – írta a Totalcar.

Az első hárommal nem is volt baj, simán kiadták neki a HH-AA-001, HH-AA-002 és HH-AA-003-as rendszámokat. Azonban a negyedik alkalommal furcsa üzenetet kapott: kiderült, hogy az okmányiroda kikérte a Nyelvtudományi Kutatóintézet véleményét, és a következő szakvéleményt kapta:

„A rendszámtábla első két karaktere alkalmas lehet arra, hogy nyelvi szempontból önkényuralmi rendszerek által használt rövidítéseket, betűszavakat idézzenek meg, valamint közvetlenül utalhatnak XX. századi önkényuralmi rendszerekre.”

Valószínűleg a Heil Hitler köszöntésről van szó, amit Rudolf Hess talált ki és így üdvözölték egymást a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt tagjai, majd a Nagynémet Birodalom állampolgárai. Így úgy tűnik, hogy ezentúl nem is lesz több HH kezdetű rendszám, még azok számára sem, akik kifizetik az egyéni rendszámért kért 112 ezer forintot.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE