Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

Harry herceg élete egyik legnagyobb hibájának nevezte azt a 2005-ös incidenst, amikor egy horogkeresztes karszalagot húzott magára jelmezes buliban.

A királyi herceg a Netflix „Harry és Meghan” című sorozatának csütörtök reggel megjelent harmadik epizódjában fejezte ki a megbánását a jelmez miatt:

„Valószínűleg ez volt életem egyik legnagyobb hibája. Annyira szégyelltem magam utána” – mondta a herceg.

Harry herceg – aki akkor 20 éves volt – Wehrmacht-szerű egyenruhába öltözve, egy nagy, torz horogkereszttel ékesített piros karszalaggal érkezett egy több mint 250 vendéget fogadó londoni partira. Az eseményt természetesen meg is örökítették, így a dologból hatalmas zsidó-liberális hisztéria keveredett. Azt nem tudni, Harry herceg azért tartja-e nagy hibának a történteket, mert együttérez a zsidókkal, vagy azért mert rossz színben tüntette fel a királyi családot, mindenesetre megbánta fiatalkori tettét.

A királyi herceget az apja, az akkor még szintén hercegi rangban lévő Károly számos dologra utasította, hogy „helyrehozza tettét”. Harrynek többek között el kellett látogatnia a lengyelországi Auschwitzba, illetve meg kellett néznie a „Schindler listáját”.

Emellett Harry azt is elmondta az epizódban, hogy „azóta már járt Berlinben, hogy beszéljen egy holokauszt-túlélővel”.

„Tanultam a hibámból” – jelentette ki a herceg.