Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A fasiszta ultráiról ismert Lazio meccsére a Roma ellen „Hitlerson 88” feliratú mezben ment el egy szurkoló, most kiderült, hogy egy patrióta német férfiról van szó.

„Lehetséges, hogy mindenki úgy tesz, mintha semmi sem történne?” – írta ki a római zsidók vezetője, Ruth Dugherello a Twitteren, miután a városi fociderbin (Lazio-Roma) március 19-én a Lazio szurkolói szerinte „antiszemita” rigmusokat énekeltek, a zsidó jajjveszékelése ellenére természetesen a hatóságok véletlenül sem tettek úgy, mintha nem történt volna semmi, mert javában folyt a hajtóvadászat.

Az egyik szurkolót egy „Hitlerson” feliratú 88-as számú mezben fotózták le. A 88 közismert szimbólum, azt jelenti: „Heil Hitler!”, mivel az ábécé nyolcadik betűjére, a h betűre utal.

Később az is kiderült, hogy a szurkoló egy Berlinben élő német férfi, aki egyébként 1988-ban született. Beazonosítottak még két román szurkolót, akiket fasiszta karlendítés miatt kerestek. Őket kettejüket várhatóan kitiltják majd a stadionokból, míg a német férfit „kirekesztő propagandával” is megvádolhatják majd. A német férfit egyébként már 2009-ben is feljelentették, akkor azért, mert behatolt a pályára.

Andrea Abodi olasz sportminiszter válaszul retweetelte Dureghello bejegyzését, hozzátéve: „Lehetetlen úgy tenni, mintha semmi sem történne. Megteszem a magam részét, ahogyan azt kötelességemnek érzem. A tisztelet kijár és nem képezi alku tárgyát!”

A Lazio szurkolókat már sokadszorra támadják a zsidók és liberálisok. Március 8-án az olasz labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy vizsgálatot indít a Lazio szurkolóinak „antiszemita” skandálásai miatt, amelyeket a március 3-i, Napoli elleni győzelmük során lehetett hallani a lelátókról. Januárban a Lecce két fekete játékosának címzett „rasszista” bekiabálások miatt zárták le a Lazio ultráinak otthont adó Stadio Olimpico északi részét, 2017-ben pedig azzal vívták ki a zsidók haragját, hogy Anna Frank képét nyomtatták az ellenfél mezére.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE