Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az ismeretlen elkövető fekete festékkel a „Romania” feliratot és egy eltorzított német szimbólumot festett fel a ház falára, valószínűleg sablon segítségével.

A megrongált szimbólumra a Szabadság napilap egyik olvasója lett figyelmes.  A német birodalmi sasra hajazó, soviniszta román jelképet Kolozsváron az Eötvös (ma Konstanca) utcában található restaurált épületre fújták, aminek tulajdonosai pár évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy jól láthatóan meghagyják a több mint százéves magyar címert és céhjelvényt.

A több mint százéves címeres céhjelvényt az épület restaurálásakor fedezték fel. A tulajdonosai úgy döntöttek, hogy a falfestményt meghagyják.

Ahogyan a felirat is mutatja, az épületben dohányt, szivart és sót árultak. Azokra a boltokra, amelyek állami kézben voltak, a korabeli magyar címert festették rá, hogy nyilvánvaló legyen mindenki számára, hogy az adott épületben legálisan árusítják ezeket a termékeket – írta Cristian Marchiș influenszer Facebook-oldalára közzétett bejegyzésében, amelyben román létére tette szóvá a vandál cselekedetet.

A Szabadság úgy tudja, eddig senki sem tett feljelentést a rendőrségen és a regionális műemlékvédő bizottságot sem értesítették a rongálásról.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE