Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy hazafias zenekar a „fehér hatalomról” és az „árja végzetről” zenélt egy orosz katonai bázison – rémüldözik az estéről készült videó láttán az amerikai zsidó-liberális Vice magazin.

A Moszkvától 106 kilométerre délre fekvő Tula városában a közönséget a szélsőjobboldali huligánok köréből verbuvált katonák alkották. Az ominózus egység egyébként arról vált közismerté, hogy kimondottan futballultrák, valamint egyéb, ultranacionalista körökből toboroz magának tagokat. A Russzkij Sztyag nevű együttes – ami lefordítva orosz zászlót jelent – a múlt hónapban tette közzé a bázison forgatott klipet, azzal a kommenttel, hogy annak elkészülésére engedélyt adtak a moszkvai parancsnokok.

A háttérben felfedezhető a fehér patrióta szervezetek által világszerte használt fekete nap szimbóluma is, miközben az „Egy nagy ország gyermekei vagyunk / Vértestvérek, a nagy Oroszország fiai” sorok hangzanak el.

Az érintett egység szóvivője a lap megkeresésére elismerte, hogy náluk vették fel a klipet, a zenekar pedig egy nyílt napon kereste fel őket. Megjegyezte, semmi kivetnivaló nincs a történtekben, ugyanis a zenekart nem tiltották be Oroszországban, ami amúgy is egy szabad ország. Éppen ezért azt sem tartja gondnak, hogy ő maga úgynevezett „neonáci” ruházatban mutatkozik.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE