Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Észak-Írország fővárosában a jövő héten árverésre bocsátják azt a ceruzát, amelyet Eva Braun ajándékozott a Führer 52. születésnapjára.

Az aukción kalapács alá kerül még egy nagyobb méretű fénykép is Adolf Hitler aláírásával. Az árverés levezetője egy Karl Bennett nevű zsidó, aki a sajtónak elmondta, hogy korábban már eladott egy teáskannát is, amely a Luftwaffe egykori vezetője, a Harmadik Birodalom második embere, Hermann Göring tulajdonát képezte – írja a metro.co.uk és a kalkinemedia.com/au hírportál.

Belfastban június 6-án kalapács alá kerül egy ezüstözött ceruza, amelyet Eva Braun ajándékozott a Führer 52. születésnapjára 1941. április 20-án. A ceruzát korábban, 2002-ben egy gyűjtő vásárolta meg, szintén árverésen. A zsidó Karl Bennett, a Bloomfield Auctions ügyvezető igazgatója a kalkinemedia.com/au hírportálnak elmondta: reményei szerint Hitler ceruzája az aukción végül 50 000-80 000 angol fontért kel el.

Az ezüstözött ceruzába be van gravírozva az ajándékozó, Eva Braun keresztneve (Eva) és a megajándékozott, Adolf Hitler nevének kezdőbetűi (AH).

A ceruza szárába gravírozva a következő német nyelvű mondat olvasható: Zum 20. April 1941 herzlichst Eva (1941. április 20-ra szívélyesen Eva). A ceruza fémszárának tetején pedig az AH monogram olvasható. A június 6-án Belfastban sorra kerülő aukción a ceruzán kívül kapács alá kerül még egy nagyobb méretű fénykép is, amelyet a Führer személyesen írt alá.

A jövő heti aukciót levezető Karl Bennett a kalkinemedia.com/au hírportálnak bősz nácizások és diktátorozások közepette azt is elmondta, hogy korábban már eladtak egy teáskannát is, amely a Luftwaffe egykori vezetője, a Harmadik Birodalom második embere, Hermann Göring tulajdonát képezte.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE