Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

A beszédes nevű Dilan Yesilgöz holland igazságügyi miniszter „sokkolónak és rendkívül aggasztónak” nevezte a felmérés eredményeit.

Nem léphet fel a Pantera a német Rock am Ring és Rock im Park fesztiválokon – közölték a szervezők, azt követően, hogy a heavy metal banda szerepelése antifasiszta hisztériát váltott ki az énekesük évekkel ezelőtt tett „neonáci” megnyilvánulásai miatt.

Az amerikai egyetemi kampuszokon történt antiszemita incidensek 50 százalékkal megugrottak a tanév kezdete óta – állítja az izraeli Zsidó Ügynökség.

A belga ügyészség úgy döntött, hogy nem emel vádat azok ellen a rendőrök ellen, akik érintettek voltak az őrizetbe vétele után nem sokkal elhunyt Josef Chovanec szlovák állampolgár őrizetbe vételében és fogva tartásában, írja az MTI.

A Ringerike községben előkerült rúnakő a világ legrégebbi ilyen köve lehet. Ez alapján a rúnaírás és a rúnakövek régebbiek, mint azt a kutatók eddig gondolták.

A Norvég Kutatási Tanács több mint 1,2 millió dollárt költ egy olyan projektre, amelynek célja annak feltárása, hogy az ország hogyan járult hozzá a „fehérség” globális elterjedéséhez a gyarmatosítás és a festés révén.

Az amerikai Simon Wiesenthal Központ (SWC) idén is közzétette az antiszemitizmusról szóló éves jelentését. Eszerint a dobogón Kanye West, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa és Mahmud Abbasz követik egymást.

A régészek az észak-dán Hune falu mellett ásták ki a késő viking kori csarnokot. Thomas Rune Knudsen, az ásatások vezetője szerint a terület egy elit család birtokában lehetett, az épületben közösségi összejöveteleket tarthattak.

A 90 éves korában elhunyt Israel Levin családja elmondta, hogy fontosnak tartotta, hogy mindenki megtudja, milyen borzalmas élete volt a második világháború idején.

Ellentétben számos európai országgal, az amerikai államok többsége nem rendelkezik olyan törvénnyel, amely előírná, hogy az állami iskolák diákjai zsidóknak a második világégés alatti elgázosításáról tanuljanak.

Pinchász Goldschmidt már két héttel a háború kitörése után elmenekült Oroszországból, ahol állítása szerint „egyre növekszik az antiszemitizmus”.

Egy termékcsalád horogkereszttel készül a rapper 2024-es elnöki kampányára, a zsidók pedig szokás szerint ajvékolnak.

Tavaly szeptemberben emeltek vádat Irmgard Furchner ellen, aki titkárnőként dolgozott a stutthofi koncentrációs táborban a második világháború idején. Most fellebbezett az ítélet ellen.

Az ukrán Azov-ezred nemrégiben Izraelben tett hivatalos látogatást, ahol a kormány képviselőivel és az Izraeli Védelmi Erőkkel találkozott, hogy megvitassák az ukrajnai orosz inváziót – írja a The Jerusalem Post.

Az Upper East Side-i (UES) Chábád Izrael Központ jégből faragott menóráját összetörték egy zsidóellenes támadásban.

A németek csaknem fele szerint a bevándorlás negatív hatással van Németországra – derült ki a YouGov közvélemény-kutató intézet friss felméréséből, amelyet a dpa német hírügynökség felkérésére készített.

A Nike megszüntette együttműködését Kyrie Irvinggel, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Brooklyn Nets sztárjával – közölte több amerikai sajtóorgánum.

Egymillió ausztrál dolláros (mintegy 265 millió forint) jutalmat ajánlott fel az ausztrál rendőrség annak, aki érdemi információval segít feltárni egy zsidók ellen 1982-ben elkövetett támadás máig megoldatlan ügyét.

Több ezer német rendőr és kommandós razziázott, hogy letartóztasson 25 embert és lefoglaljon néhány fegyvert, amikkel a hatóságok szerint ördögi összeesküvésben akarták megbuktatni a kormányt és visszaállítani a monarchiát.

Miután Athénban a főpolgármesterek tanácskozásán vett részt, amelyen az „antiszemitizmus visszaszorítása” volt a téma, Eric Adams azt nyilatkozta, hogy „csővezetéket” (pipeline) kíván kiépíteni a rasszok között az élet különböző területein a „gyűlölet ellen”.

Kanye West a népszerű amerikai konteós, Alex Jones rádióműsorának, az Infowarsnak volt a vendége az egész arcát takaró fekete maszkban, egy új, antiszemita barátja társaságában.

Biden amerikai elnök nemrég kifejtette, hogy Ukrajna csak a nyitó színtér egy sokkal szélesebb körű dinamikában, amely a világot két ellentétes gazdasági szövetségre osztja.

Az ezzel kapcsolatos legismertebb listát a „nácivadász” Simon Wiesenthal Center teszi közzé évente. Az alábbi lista a zsidó szupremácista stopantisemitism.org nevű szervezet honlapján olvasható.

Rasszista viselkedése maitt kidobták a Buckingham-palotából II. Erzsébet királynő legrégebben szolgáló egykori udvarhölgyét, aki a néhai brit uralkodó halála óta is a királyi család szolgálatában állt.

Meglepő mértékű rasszizmussal találkoztak egy „független” vizsgálat során a londoni tűzoltóságnál.

Az ukrán Azov zászlóalj zászlaját elvették a spanyol szurkolók, majd a helyi hatóságok lefoglalták azt a katari világbajnokság spanyol-német mérkőzésén – panaszolta a közösségi médiában Roman Zozulja ukrán labdarúgó.

Yonatan Langer 38 éves tel-avivi lakos ma már halk szavú, kippát visel, kóser ételeket fogyaszt, és minden nap imádkozik – külső szemlélő számára a hívő zsidó mintapéldánya.

Bezárnak egy 15 éves kiállítást egy londoni múzeumban, mert az „rassizmuson és szexizmuson” alapszik.

Miközben a világ nagy része Oroszországot tekinti agresszornak, ezt a konfliktust egy olyan állam provokálta ki, amely megpróbálja késleltetni az elkerülhetetlent.

A hatóságok szerint Németországban naponta átlagosan öt zsidóellenes cselekményt követnek el, legalábbis ez derül ki a kormány válaszából, amelyre a kérdést a német parlamentben tették fel a kabinetnek.

„Hebrews to Negroes: Wake Up Black America” sorozat azt az elméletet hirdeti, miszerint a zsidók szélhámosok, akik ellopták a feketék örökségét.

Ha az amerikai inflációt ma ugyanazokkal a statisztikai módszerekkel számolnák ki, amelyeket az 1980-as évek előtt használtak, akkor a valós inflációs ráta majdnem 10 százalékkal magasabb lenne, mint amit az amerikai kormány ma közöl.

„A birodalmi pogrom éjszakájának emléknapja. Gyere, és kényeztesd magad a ropogós csirkével és még finomabb sajttal! Most a KFCheese-nél!” – ezt, a kristályéjszaka évfordulójára időzített push-üzenetet kapták a Kentucky Fried Chicken németországi vásárlói.

Zsidó felsőbbrendűségi csoportok azt hitték, Elon Musk azonnal letérdel nekik és gőzerővel fokozza a cenzúrát a Twitteren, azonban csalatkozniuk kellett, így most a jól ismert eltörlési kampányt indították meg a közösségi hálózattal szemben.

Különböző jelek alapján úgy tűnik, hogy Amerika közvetlen katonai konfrontációra készül Oroszországgal Ukrajnában és/vagy Kínával Tajvanon. 

Az olaszországi zsidók azon háborognak, hogy egy olyan képviselőt neveztek ki kormánytagnak, akit egykor horogkeresztes karszalagot viselve fotóztak le.

A járvány miatti zárt kapus focimeccsek elemzése során derült ki, hogy az olasz első osztályban jobban teljesítenek a néger focisták, ha nincsenek nézők.

Orosz hírszerzési források szerint az Európában állomásozó amerikai haderők harckészültségét olyan szintre (Defcon 2) emelték, amire mindeddig csak kétszer került sor: az 1962-es kubai válság idején és az amerikai szoldateszka iraki Sivatagi vihar hadműveletének megkezdése előtt.

Lengyelország lebontotta a bolsevik Vörös Hadsereg katonáinak négy korabeli kommunista emlékművét, amely még a szovjet megszállás idejéből maradt fenn.

A zsidók célkeresztjébe került amerikai néger rapper, Kanye West egyik korábbi alkalmazottja azt állítja, volt főnöke Adolf Hitler megszállottja.

Az Anti Defamation League követelésére válaszul az érintett, Kanye West egy podcast során kijelentette: „Bármilyen antiszemita szart mondhatok, úgysem mondják föl a szerződésemet”.

A Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikája előtti járdára egy ismeretlen illető két rózsaszín horogkeresztet festett.

Miután egy prominens egy zsidó szupremácista azzal vádolta a kaliforniai Berkeley Egyetemet, hogy zsidómentes zónákat hoz létre, két teherautó gurult be a városba.

Felgyújtottak egy ukrán menekültek elszállásolására használt menedékhelyet Balti tenger partjával határos Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban, Németországban.

Egy berlini rabbi, aki célpontja volt egy antiszemita támadásnak, felszólította a német kormányt, hogy „toloncolja ki azokat a menekülteket, akik zsidóellenes retorikát és cselekedeteket folytatnak”.

Izrael svédországi nagykövete „aljas sértésnek” nevezte a bejegyzést, amit Rebecka Fallenkvist azóta törölt.

Felvette a szélsőséges és terrorista szervezetek lajstromába a Meta Platforms amerikai IT-óriásvállalatot az orosz pénzügyi felügyelet (Roszfinmonitoring).

A CSA közvélemény-kutató intézet által publikált felmérés szerint a franciák nyolcvan százaléka szerint Franciaország egyes közösségeiben egyértelműen jelen van a fehér emberek elleni rasszizmus.

Hatalmas botrányt kavart az elmúlt napokban, hogy a Kanye West nevű amerikai néger rapper egy „White Lives Matter” (a fehér életek számítanak) feliratú pólóban jelent meg a Párizsi Divathéten.

Az antiszemiták elleni küzdelem hollandiai élharcosa, a zsidó Eddo Verdoner, aki korábban önkormányzati hivatalnok volt, 2021 áprilisától a „növekvő zsidógyűlölet” leküzdésének koordinátora.

Több száz utcát és épületet érintő, de nagyobb katonai támaszpontok, laktanyák és a haditengerészet hajóinak nevét is megmásító, a konföderációs idők emlékét teljesen eltörlő átnevezési hullámot indítanak az amerikai hadseregnél.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE