Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

Az Európai Unió új szintre emelte a világ nagy részének Európába csábítását,

korábban állami vendégeknek járt az a felhajtás, amit tegnap hat szír és iraki család kapott. Megkezdődött ugyanis Görögországból is a menekülteknek az uniós országok közötti kötelező terítése, szétosztása.

A harminc embert a következő csapat búcsúztatta az athéni reptéren: egy kormányfő (görög, Alekszisz Ciprasz) egy európai parlamenti elnök (Martin Schulz) egy migrációsügyi európai biztos meg egy külügyminiszter (a luxemburgi), mert a brüsszeli landolás után átviszik őket a nagyhercegségbe, ott telepszenek majd le. Az egészet élőben közvetítette a görög tévé. Tehát a szokásos körülmények, amikor az ember elindul az egyik iraki faluból a másikba.

Mindez egyrészt szívet melengető, én máris büszkébben vallom európaibbnak magam ma reggel, másrészt döbbenetes idiotizmus. Akkor is, ha érthető, mit akar az EU sugallni: azt, hogy a kontinens képes kulturáltan kezelni a válságot, a létrehozott rendszer működik, és hogy nem érdemes a menekülteknek elindulniuk Görögországból Európába, jobban járnak, ha helyben megvárják a menekültügyi eljárás végét.

De mit üzennek a valóságban? Azt, hogy indulj el, mert ha eljutsz Európába, mindent megkapsz. A törököknek a világ minden pénzét megígérjük, csak tartsák bent a menekülteket, hangosan sírunk az átkelés közben az Égei-tengerbe fulladt gyerekek holttestei fölött, majd pedig, aki mégis elindul és élve átér, azt VIP vendégként fogadjuk és azonnal Európa szívébe repítjük különgéppel.

Miközben így is tele van már Európa olyan emberekkel, akik el sem indultak volna, ha nem érzik azt, hogy kifejezetten hívjuk őket.

Még abszurdabb, hogy eleve tudjuk, a 160 ezres kvóta egy vicc, ennyit két év alatt akarnak elosztani Európában, miközben ma egy hónap alatt ennél többen érkeznek. A múlt hónapban szintén ünnepélyes keretek között megkezdődött az Olaszországban rekedt menekültek szétosztása (néhány Svédországba tartó eritreait búcsúztattak el a tévéstábok), azóta pontosan 86 főt sikerült szétosztani. Egy jobb napon nagyjából negyedóra alatt érkezik ennyi ember Görögországba.

Minél nagyobb a reklám és minél többen jönnek, annál kisebbnek, értelmetlenebbnek és nevetségesebbnek tűnik a szétosztandó emberek száma. Vagyis a reptéren boldogan integető európai politikusok éppen a saját, amúgy is gyenge lábakon álló rendszerüket verik szét, miközben mellékesen becsapják a választóikat, meg a menekülteket is.

(válasz.hu nyomán)