Kövess minket: TELEGRAMVKONTAKTE

Megosztás:

A Facebook betiltja platformján a holokauszttagadást – jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója a cég hivatalos blogján.

"Az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák. Amennyiben valaki a holokauszttal kapcsolatos keresést indítk a Facebookon, azonnal hiteles forráshoz fogjuk irányítani, hogy pontos információkat kaphasson" – írta Mark Zuckerberg.

A zsidó-liberális narratívát sértő politikai véleményeket szisztematikusan elnyomó, lényegében manapság a világ első számú cenzorának számító hipokrita zsidó milliárdos állítása szerint a mostani lépés számára is "belső küzdelemmel" járt, hiszen arról kellett dönteni, hogy mi a fontosabb, a szólás szabadsága, vagy a "gyűlöletbeszéd" korlátozása. Úgy fogalmazott azonban, hogy muszáj vonalat húzni az elfogadható és az elfogadhatatlan beszéd között. A "világ jelenlegi helyzetében" úgy hiszi, ez a helyes megoldás.

"A növekvő antiszemitizmus láttán saját gondolkodásom is változott ez ügyben" – fogalmazott a közösségi platform vezetője. Mark Zuckerberg közölte azt is, hogy az intézkedést a zsidók felsőbbrendűségét hirdető, amerikai székhelyű Rágalmazásellenes Ligával egyeztetve hozta.

A Facebook egyébként az elmúlt hetekben is több zsidó érdekeket sértő politikai mozgalom fiókját törölte és tiltotta le, mára már lényegében se szeri, se száma, a Facebookon letiltott hazafias és másként gondolkodó személyeknek és csoportoknak.