Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

A szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség büntetőeljárást kezdeményezett Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök november 17-i Facebook-posztja ügyében, amelyen egy mécsesekből kirakott horogkereszt látható.

Ezt Richard Raši (Hlas) parlamenti képviselő asszisztense, Martin Dorčák erősítette meg a szlovák TASR hírügynökségnek. Az ősszel Dorčák tett feljelentést, mivel szerinte a poszt szerzője (vagyis Matovic) "szélsőséges jelkép terjesztésének" bűntényét követte el. A feljelentés azokat a személyeket is érintette, akik a mécsesekből kirakták a horogkeresztet a kormányhivatal közelében.

Dorčák az ügyészségnél tett beadványában rámutatott, hogy Matovič oldalának követői és a reakciók mennyisége alapján a bejegyzést legalább 200 ezren láthatták, ezzel is hangsúlyozva, hogy mennyire "komoly" az ügy.

A miniszterelnök egyébként a bejegyzésben szereplő képhez azt a kommentárt fűzte, hogy "ennél súlyosabb figyelmeztetést nem is hagyhattak volna a kormányhivatal előtt tüntető "tisztességes emberek" a demokratikus Szlovákia számára.