Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

Hajnal óta egymás után 7 fekete-afrikai négerekkel zsúfolt lélekvesztőt vontattak partra az olasz hatóságok.

Hatszáznyolcvankilenc illegális néger bevándorlónak nyújtott segítséget néhány óra leforgása alatt az olasz haditengerészet az Afrika és Itália közötti tengerszakaszon. 

Péntek hajnal óta egymás után hét négerekkel zsúfolt hajónak sietett segítségére a szicíliai szorost felügyelő egyik olasz hadihajó. A Földközi-tengernek ebben a térségében októberben indult az illegális bevándorlókat segítő Mare Nostrum (Mi Tengerünk) nevű olasz katonai-humanitárius misszió.

Az összesen 689 néger között 5 gyermekét váró afrikai anya és 133 kiskorú fekete is van, közöttük egy csecsemő - mondta el az olasz sajtónak a beavatkozó hadihajó parancsnoka. A nagy számú csoportot jelenleg Szicília partjai felé szállítják. Az illegális bevándorlók többsége Afrikának a Szaharától délre eső országaiból indult el, majd Észak-Afrika partjain szállt hajóra.

A dél-olasz Puglia tartomány partjainál péntek délelőtt a parti őrség talált rá egy a tengeren hányódó hajóra. Az azon utazó 28 személy afgán és pakisztáni volt.

Idén januárban 2156 illegális bevándorló érkezett Olaszországba a tavalyi év első hónapjában érkezett 217-hez képest. 2013-ban majdnem 43 ezer illegális bevándorló érkezett Itáliába, 35 százalékkal többen mint 2012-ben.

MTI - alfahir.hu