Kövess minket: TELEGRAMVKONTAKTE

Megosztás:

Közel egy hete adott jelentős visszhangot kiváltó exkluzív televízióinterjút a félnéger Meghan Markle és Harry herceg, amelyben szóba kerültek a sussexi hercegné királyi családban megélt mentális problémái.

Valamint az is kiderült az amerikai néger televíziós ikon Oprah Winfrey műsorvezetőnek elmondottakból, hogy a brit koronás családban felmerültek bizonyos aggodalmak születendő gyermekük bőrszíne miatt (aki negyed vérig néger).

Éppen ezért Meghan Markle és Harry herceg a Guardian beszámolója szerint bejelentette, hogy alapítványukkal mostantól számos olyan "civil" szervezetnek nyújtanak támogatást, amely mentális betegségekkel küzdő embereknek segít, illetve a "rasszizmus ellen küzd".

A jóemberkedő akció mögött az áll, hogy a CBS-különkiadásban leadott interjúban Meghan Markle elmondta, a királyi család tagjaként állítólag többször is megfordult a fejében az öngyilkosság gondolata, amivel a többiek nem törődtek. Meghan Markle azt is elárulta, terhessége alatt a királyi családban téma volt a hamarosan világra jövő csecsemő bőrszíne is. Az Amerikába távozott hercegné úgy véli, részben ez játszott közre abban, hogy Archie fiuk nem kapta meg a királynőtől a hercegi címet.

A kiugrott hercegi pár Archewell nevű alapítványa konkrétan meg is nevezte az általuk támogatni kívánt szervezeteket, amelyek véleményük szerint rendkívül "progresszíven" foglalkoznak "napjaink társadalmi problémáival".

A PressPad Alapítvány például azon dolgozik, hogy javítsa a brit média faji sokszínűségét azáltal, hogy ösztöndíjakkal támogatja az "anyagi problémákkal küzdő brit fiatalokat" az újságíróvá válásban. Az alapítvány munkatársai elmondták, nem ők keresték meg a hercegi párt, ők maguk jelentkeztek náluk, hogy támogatnák őket. A felajánlásból a jövőben még több színes bőrű kerülhet a képernyőre a médiában.

A beszédes nevű Változás színei nevű szervezet több mint hétmilliós tagságával Nagy-Britannia legnagyobb antirasszista egylete. Őket elmondásuk alapján azért választotta ki az Archewell Alapítvány, hogy a világ sokkal jobblegyen a nem fehér emberek számára.

A hercegi pár támogatásából más, hasonló tematikájú fehérellenes szervezetek is részesülnek, amelyek az említett antirasszista célokért küzdenek.