Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

Van segédanyag, így most már mindenki megtudhatja, hogyan kell gyerekekkel beszélgetni.

A Daily Wire számolt be róla, hogy az Egyesült Államokban Arizona állam kiadott egy új oktatási segédanyagot, amely segíti a szülőket "antirasszizmusra" nevelni a gyermekeiket.

Az anyag szerint a szülőknek már akkor érdemes elkezdeni oktatnia a gyermekeiket a faji kérdésekről mielőtt azok megtanulnának beszélni, ugyanis állítólag a "hallgatás segíti a rasszizmust". A grafika tartalmazza, hogy milyen korban, hogyan kell beszélgetni a gyermekekkel a faji kérdésekről és a rasszizmusról.

Az anyagot leginkább a fehér gyerekeket célozza, mert szerintük a fehér kisgyerekek elfogultsága saját bőrszínükkel kapcsolatban 3 hónapos kortól 5 éves korig alakul ki.

A segédanyag készítői úgy vélik, hogy a 30 hónap gyerekek már faji alapon választanak barátokat, és öt évesen már "elfogultak más bőrszínekkel szemben.

A dokumentumban felsorolnak több faji kérdésekkel foglalkozó civil szervezet is. Ilyen például a Teaching For Change (magyarul: Oktatás a Változásért), amely

tök véletlenül mindenki kedvenc filantróp tőzsdespekulánsának alapítványától kapott egy kis pénz 2015-ben.
Az Egyesült Államokban egyébként nem újdonság, hogy gyerekeket akarnak felvilágosítani.

A Maryland-i Montgomery megyében példának okáért belefoglalják az iskolai rendszerbe olvasmányként a negyedik és ötödik osztályosok számára az Ez a könyv antirasszista (This Book is Anti-Racist) című könyvet.

A kötet arról szól, hogy hogyan tegyenek a gyerekek a rasszizmus ellen, és megtanítja nekik, hogyan legyenek antirasszisták. A szerző, Tiffany Jewell által írt előszóban az olvasható, hogy például az emberek kifejezését is nemileg semlegesen írta le (folks helyett folx lett), mert így akar mindenkit megtisztelni.

A könyvben a középpontban a fekete, barna bőrű, az őslakos és a színes bőrű emberek, valamint a globális többség tagjai állnak. A szerző fontosnak tartja, hogy figyelmet fordítson ezekre az emberekre, mert ők szerinte sokszor perifériára kerültek vagy elhallgattatták őket a történelem során.