Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A brit kormány úgy döntött, hogy a labdarúgásban alkalmazott orwelli cenzúrát az online elkövetett gondolatbűnözésre is kiterjeszti.

A brit rendőrség letartóztatott négy embert, akik „rasszista támadást” indítottak (t.i.: negatív véleményt írtak) a közösségi médiában az angol futballválogatott több néger játékosa ellen, írja a HVG.

A „rasszista” bejegyzések azután jelentek meg nagy számban a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren, hogy az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjének tizenegyespárbajában három fekete labdarúgó – Marcus Rashford, Jadon Sancho és Bukayo Saka – sokat hibázott, így az olaszoké lett a trófea.

Az ügyben a brit labdarúgást felügyelő egység (UKFPU, United Kingdom Football Policing Unit) indított nyomozást. A testületet vezető Mark Roberts főkapitány azt panaszolta: „mindenkit megdöbbentett, hogy ezeket az inzultusokat a honfitársaik követték el a játékosokkal szemben.”

Boris Johnson miniszterelnök jelentette be, hogy a kormány kiterjeszti a labdarúgásban alkalmazott büntetéseket – kitiltás a stadionból – az online elkövetett hasonló esetekben is.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE