Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Néha hitetlenül, fejcsóválva olvassuk a cancel culture híreit, nincs ez másképp ma sem: ma épp a Yorkshire Parkin nevű sütemény lehet a nyugaton dúló trend áldozata.

Az Express közlése szerint a 18. század óta kedvelt gyömbéres-szirupos édesség sorsáról Leeds munkáspárti városi tanácsa dönt. A kérdés: kapcsolatban áll-e a sütemény a rabszolga-kereskedelemmel.

A kiszivárgott önkormányzati dokumentum megállapította, hogy az édesség elkészítéséhez olyan anyagok szükségesek, melyek egy része egykor rabszolga-kereskedelemből származott. Ilyen hozzávaló például a cukor.

Az említett iratból kiderül – Black Lives Matterrel kapcsolatos tevékenység címszó alatt –, hogy az édességeket érintő vizsgálatok feltárják, hogy az olyan helyi termékek, mint a Yorkshire Parkin vagy a Yorkshire Tea valójában hogyan függnek a globális kereskedelemtől.

A kutatás eredményeit majd arra fordítják, hogy megtanítsák a helyi iskolásoknak: bár a yorkshire-i termékek felhelyezték a megyét a térképre, egyes összetevőket a Brit Birodalom távoli tájairól szerezték be, rabszolgasorban élő emberek munkáját igénybe véve.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE