Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A Skandináviában nem éppen őshonosnak kinéző pártvezető felszólította az EU-t, hogy hívja össze az EU-csúcsot Magyarország „LMBTQ-ellenes” törekvései miatt. 

A svéd Liberálisok párt vezetője, Nyamko Sabuni felszólította az EU-t, hogy hívjon össze csúcstalálkozót Magyarország és Lengyelország „LMBTQ-ellenes” hozzáállása miatt – írta meg a V4NA.hu.

Sabuni pár éve még összekeverte Magyarországot és Romániát, de most már annyira fontosak vagyunk neki, hogy ha nem értünk egyet elképzeléseivel, amelyeket úgynevezett uniós értékeknek hív, „akkor semmi közünk Európához”, és ki kell zárni Magyarországot és Lengyelországot az EU-ból.

Azt is leszögezte, hogy ezek az országok „tekintélyelvű” irányítás alatt állnak.

Sabuni szerint az európai együttműködés „egy sor liberális értéken alapul”, ha pedig Lengyelország és Magyarország nem tud megegyezni ezekben az értékekben, akkor semmi közük Európához. A politikus a továbbiakban amellett érvelt, hogy az Európai Uniónak külön csúcstalálkozót kellene tartania a két országgal kapcsolatban. A liberális vezető szándéka szerint a „különleges” EU-csúcs egyik legfontosabb feladata az lenne, hogy új és szigorúbb szabályokat dolgozzanak ki az országok EU-ból való önkéntes kilépésével vagy kizárásával kapcsolatban.

Követeli, hogy vonják meg Magyarországtól az uniós pénzügyi forrásokat, mert szerinte „az EU-tól kapott pénzek soha nem kapcsolódhatnak LMBTQ-ellenes törvényekhez” vagy más – állítólagos – emberi jogi problémákhoz.

Lengyelország esetében a bizottság azt sérelmezi, hogy – szerintük – a lengyel hatóságok nem reagáltak megfelelően a több lengyel régió és önkormányzat által elfogadott, úgynevezett LMBTQ-mentes övezetekről szóló határozatokkal kapcsolatos brüsszeli jelentésekre, míg Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény miatt akarnak támadást indítani.

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE