Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az alábbi történet az 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred Fb-oldalán jelent meg, amiből az derül ki, hogy valaki kalapácsként szeretett volna hasznosítani egy világháborús kézigránátot.

A bejelentő kapálni szeretett volna az őrbottyáni családi ház mögötti kiskertben, de a szerszám feje lötyögött. Bement tehát a régi szerszámos sufniba és keresett egy alkalmasnak tűnő eszközt, hogy ütve-kalapálva rá tudja szorítani a kapa fejét a nyélre.

Mielőtt hozzákezdett volna ehhez, a szomszédja észlelte, hogy egy robbanótestnek látszó eszközzel készült ütést mérni a kapa fejére.

A kerti szerszám kezelése helyett inkább kihívták a Magyar Rendőrséget - és ezt nagyon jól tették, hiszen ők értesítették alakulatunk tűzszerész ügyeletét arról, hogy feltételezett robbanótestet találtak.

Csorba Zoltán őrmester, tűzszerész járőrparancsnok a helyszínre érve megállapította, hogy egy éles, duplafejjel és gyújtószerkezettel is ellátott, magyar gyártmányú, második világháborús eredetű, 42 M Vécsey típusú támadó kézigránát került elő, amellyel szerencsére egyetlen ütést sem mért korábban a bejelentő a kapa fejére.

Ezredünk katonái elszállították a kézigránátot a helyszínről a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére későbbi megsemmisítés céljából.

Ez a történet végül jól alakult, de fontos hangsúlyozni, hogy a világháborús robbanóeszközök még mindig veszélyesek, ezért nem szabad azokat semmilyen fizikai behatásnak kitenni. Ha bárki robbanótesthez hasonló tárgyra bukkan, akkor azonnal bejelentést kell tenni a rendőrségre, hogy alakulatunk tűzszerészei kezelni tudják azt.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE