Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Feloszlatták a Fekete Afrikai Védelmi Liga (LDNA) elnevezésű szervezetet Franciaországban, miután a kormány megítélése szerint gyűlöletre, diszkriminációra és erőszakra uszító ideológiát hirdetett.

Az LDNA a közösségi oldalakon „az afrikaiak és az afrikaiak leszármazottainak jogait védő forradalmi mozgalomként” határozta meg önmagát, Facebook oldalát csaknem 300 ezren követték. Elnöke és alapítója a Twitteren „politikai aktivistának, pánafrikai ellenállónak, forradalmi szabadságharcosnak” vallotta magát.

Gérald Darmanin belügyminiszter kezdeményezte szeptember közepén a szervezet feloszlatását, amelyet „rasszista struktúrának” nevezett, miután egy Párizstól északkeletre fekvő településen tömegverekedéseket provokált. A feszültség napokon át tartott az afrikaiak és a kurdok között.

A feloszlatási rendelet szerint az LDNA „a származás és a szexuális orientáció miatt gyűlöletre, diszkriminációra és erőszakra uszító ideológiát hirdet”, és rendszeresen részt vesz „elszigetelt meglepetésszerű erőszakos akciók megszervezésében, valamint tüntetések alkalmával erőszakos cselekményeket követ el vagy azokra szólít fel”.

A szervezet feloszlatását több, elsősorban jobboldali politikus szorgalmazta, elsősorban azóta, amióta az LDNA a rendőri erőszak ellen 2020 júniusban megmozdulást szervezett az amerikai nagykövetség elé Párizsban.

Gabriel Attal kormányszóvivő erős intézkedésnek nevezte a feloszlatást. „Nem remeg a kezünk, amikor meg kell védeni a köztársaságot azoktól, akik azt gondolják, hogy képesek összeroppantani” – fogalmazott a kormánytag.

A kormány a Nawa elnevezésű könyvkiadót is feloszlatta ülésén, amiért a dzsihádot, az iszlám szent háborút legitimizáló könyveket adott ki.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE