Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy szélsőbaloldali internetes platformon tették közzé az Alternatíva Németországért (AfD) párt 53 tagjának lakcímét.

Német Szövetségi Bűnügyi Rendőrségi Hivatal (BKA) megerősítette, hogy léteznek azok a bejegyzések, amelyek az Indymedia nevű szélsőbaloldali internetes platformon jelentek meg, amelyen már korábban is megjelentek olyan tartalmak, melyek felhívást intéztek az AfD elleni erőszakra és egyéb szélsőbaloldali támadásokra.

A BKA megerősítette a német Focus magazinnak, hogy szeptember 13 -án több bejegyzés is készült az erőszakra való buzdításra, többek között az egyik úgy szólt, hogy:

„Let’s kill the AfD pigs with explosives” – vagyis magyarul ez azt jelenti, hogy: „Öljük le az AfD sertéseket robbanószerrel.”

A Breitbart London is tudta bizonyítani azt, hogy ezek a bejegyzések megvalósultak, azonban időközben a cikkeket vagy törölték, vagy áthelyezték, mivel amikor megnyitnánk az oldalt, már azt a hibaüzenetet írja ki, hogy „hozzáférés megtagadva”.

Az AfD politikusok meggyilkolására vonatkozó felhívást egy röpirattal is elláttak, amely mind a 53 megcélozott politikus lakcímét tartalmazta, köztük Björn Höcke türingiai tartományi parlamenti képviselőnek és Bernd Baumann, az AfD parlamenti képviselőcsoport ügyvezető igazgatójának személyes adatai is.

„Eljött a kemény fellépés ideje. Höcke azok közé az emberek közé tartozik, akiket meg kell ölni” – hangzott el az Indymedia egyik erőszakos felhívása.

Állítólag két bűnügyi rendőrség vizsgálja a politikusokkal szemben elkövetett halálos fenyegetéseket, a gyanúsítottak pedig Antifa fegyveresek.

Az AfD politikusok meggyilkolására már 2019-ben is intéztek egy felhívást, amikor az Indymedia-n közzétettek egy „gyilkossági útmutatót”, amely részletes utasításokat adott a populista párt egyik tagjának megölésére. Ez az útmutató olyan dátumokat tartalmazott, ahol az adott személy a nyilvánosságban megjelenik, valamint egy térkép is volt hozzá csatolva, melyen olyan helyszínek voltak megjelölve, ahova a merénylet után azonnal el tud menekülni.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE